Dispozitiv artizanal tip armă ridicat de polițiști de la un bărbat din Pântecani

De IPJ Braila 01 August 2019, 21:59 Fapt divers

În cursul zilei de 31 iulie a.c, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acționat pentru prevenirea și combaterea braconajului cinegetic și a nerespectării regimului armelor și munițiilor.

Cu această ocazie a fost efectuată o percheziție la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 40 de ani, din localitatea Pântecani, bănuit de comiterea unor astfel de fapte. În urma căutărilor efectuate, polițiștii au găsit în locuința acestuia un dispozitiv artizanal tip armă, confecționat din metal, cu o lungime de aproximativ 470 de mm și diametrul țevii de 26 de mm.
Acesta era destinat inițierii încărcăturii de pulbere conținută de cartușele de vânătoare cu un calibru de 12 mm și proiectării în afara țevii a alicelor specifice acetui tip de muniție.
 
Din primele cercetări a reieși faptul că bărbatul și-ar fi confecționat dispozitivul la domiciliu, în cursul anului 2018, și l-ar fi folosit, în mod exclusiv, cu ocazia practicării braconajului cinegetic pe raza fondurilor de vânătoare limitrofe localității de domiciliu.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Dispozitivul a fost ridicat de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

 

Autor IPJ Braila 01 August 2019, 21:59 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii