Siguranța pietonilor, prioritate a polițiștilor brăileni

De IPJ Braila 25 Mai 2016, 10:24 Fapt divers

Poliţia Română acţionează permanent pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi fluidizarea traficului, siguranţa pietonilor constituind una dintre priorităţile poliţiştilor.

În perioada 23- 29 mai 2016, poliţiştii rutieri acţionează pe arterele principale din municipiul Brăila şi pe drumurile din judeţ, pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, respectiv a indisciplinei pietonilor angajaţi în traversare prin loc nepermis.

În această săptămână, poliţişti de la Serviciul şi Biroul Rutier, de la Biroul Ordine Publică şi poliţiile orăşeneşti vor acţiona, zilnic, în zonele în care au fost înregistrate accidente rutiere produse pe fondul încălcării normelor rutiere de către pietoni şi neacordarii priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public.

De asemenea, se va avea în vedere asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, prin prezenţa activă a efectivelor de poliţie pe sectoarele de drum cu trafic intens şi risc rutier ridicat.
***
Poliţia Rutieră atrage atenţia tuturor participanţilor la trafic, indiferent de calitatea pe care o au, de conducător auto sau de pieton, cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea evenimentelor rutiere nedorite.

Poliţiştii brăileni recomandă pietonilor:

- Traversarea drumurilor publice să se facă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat temeinic.

- Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea se va realiza numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora.

- În intersecţiile fără marcaj pietonal, traversaţi pe la colţul străzii, numai după o temeinică asigurare!

- Evitaţi să traversaţi strada în fugă!

- Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă!

- După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele acestora. Traversarea se realizează numai după plecarea lor din staţie, prin locurile special amenajate!

 

Autor IPJ Braila 25 Mai 2016, 10:24 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii