Braconieri depistaţi de poliţiştii de frontieră brăileni

De Redactia 10 August 2015, 00:19 Fapt divers

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, doi bărbaţi care desfăşurau activităţi de pescuit comercial fără a deţine autorizaţie.

În data de 06 august a.c. în jurul orei 02.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice de combatere a braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat, în zona kilometrului 0+500m braţ Macin, două persoane de sex masculin, într-o barcă din tablă având ataşat un motor marca Mercury de 15 CP., care pescuiseră comercial, cu ajutorul unei plase de pescuit din aţă, cantitatea de aproximativ 14 kilograme de peşte de diferite specii.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţenii români P. D., în vârstă de 54 ani şi I. G., în vârstă de 38 ani, ambii cu domiciliul în judeţul Tulcea. Lucrătorii noştri au mai stabilit faptul că cei doi bărbaţi nu deţineau autorizaţie pentru pescuitul comercial pe fluviul Dunărea.

Plasa de pescuit din aţă, cu o lungime totală de 140 de metri în valoare de 200 lei, barca din tablă, în valoare de 1.500 de lei, şi motorul de 15 CP, în valoare de 2.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cantitatea de peşte în valoare de 60 de lei a fost predată unei unităţi de profil pentru valorificare.

Poliţiştii de frontieră brăileni au întocmit dosar penal pe numele persoanelor pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Galaţi               
Comisar de poliţie IRIMIA ION

 

Autor Redactia 10 August 2015, 00:19 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii