Săptămâna prevenirii criminalităţii - impact deosebit în comunitatea brăileană şi la a X-a ediţie

De A.Frangu 05 Octombrie 2015, 21:01 Fapt divers

actiuni saptamana criminalitatiiEvenimentul naţional „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, iniţiat şi derulat de Poliţia Română în perioada 28 septembrie - 2 octombrie 2015, a asigurat în judeţul Brăila informarea cetăţenilor din toate categoriile sociale, profesionale şi demografice, prin acţiuni susţinute ale  poliţiştilor de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, derulate în colaborare cu poliţişti de la Biroul Judeţean Transporturi Feroviare Brăila din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi şi de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Brăila - din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Galaţi, cu specialişti de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila şi de la Centrul Regional Galaţi al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane şi cu personal didactic din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila.

Primele două zile ale manifestării au fost dedicate prevenirii victimizării minorilor şi delincvenţei juvenile. Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au fost prezenţi în unităţile de învăţământ din întreg judeţul, activităţile desfăşurate totalizând un număr 90 de întâlniri, asigurând informarea a peste 4.500 de elevi şi 200 de cadre didactice.

Simultan, poliţiştii Biroului Judeţean Transporturi Feroviare Brăila au desfăşurat, în primele două zile ale evenimentului, activități destinate prevenirii şi combaterii actelor de tulburare a ordinii și siguranței publice, a călătoriilor frauduloase, dar şi activități pentru prevenirea accidentelor în zona navală.

În primele două zile ale manifestării, la informarea adecvată a elevilor au contribuit şi specialişti de la A.N.I.T.P. - Centrul Regional Galaţi şi de la C.P.E.C.A. Brăila.

În a treia zi a Săptămânii prevenirii criminalităţii, orientată spre prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, poliţiştii au desfăşurat 40 de activităţi în comunitatea pe care o deservesc, pentru prevenirea furturilor din locuinţe, a tâlhăriilor şi înşelăciunilor. De asemenea, poliţiştii Biroului T.F. Brăila împreună cu cei de la compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii s-au întâlnit cu peste 1.500 de cetăţeni care tranzitau zona gării C.F.R. Brăila şi i-au informat cu privire la respectarea regulilor de traversare a liniilor de cale ferată, precum şi modul de conduită în timpul călătoriei cu trenul.
patrula scolara
Ziua de joi a săptămânii a adus în atenţia publicului brăilean informaţii şi aspecte din sfera criminalităţii organizate. În această zi, reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, Serviciului de Combatere a Crimei Organizate şi Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila s-au întâlnit cu peste 1.000 de copii şi adolescenţi din 15 instituţii de învăţământ, pentru a-i învăţa cum să se protejeze de infracţiuni din sfera crimei organizate şi anume, traficul de persoane, traficul şi consumul de droguri şi criminalitatea informatică.

Săptămâna prevenirii criminalităţii a fost încheiată la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila prin alte activităţi dedicate comunităţii în spiritul protejării de consecinţele fizice şi psihologice ale accidentelor rutiere. Poliţiştii din structurile de poliţie rutieră, ordine publică şi analiza şi prevenirea criminalităţii au desfăşurat 25 de acţiuni pe tematica siguranţei rutiere, discutând cu elevii, pietonii şi şoferii despre importanţă respectării legislaţiei rutiere.
    
Reamintim că Săptămâna prevenirii criminalităţii este un eveniment naţional, iniţiat de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în urmă cu zece ani, devenind o tradiţie a poliţiştilor în spiritul informării şi protejării comunităţii pe care o deservesc.

 

Autor A.Frangu 05 Octombrie 2015, 21:01 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii