Grupare infractionala specializata în contrabanda cu tigari si plasare de moneda falsa, destructurata

De Redactia 28 Ianuarie 2015, 13:58 Fapt divers

Peste 250 de polițiști specializați în investigații criminale și în combaterea criminalității organizate, cu sprijinul celor de la acțiuni speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT - ST Constanța, au destructurat o grupare infracțională organizată, specializată în contrabandă cu țigări și plasare de monedă străină falsă.

La data de 28 ianuarie a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța au efectuat 52 de percheziții domiciliare, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Brașov, Constanța și în municipiul București, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate specializate în contrabandă cu țigări și plasare de monedă străină falsă.

La activității au participat și polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Constanța, de la structurile de combatere a criminalității organizate din Mehedinți, Caraș-Severin, Dolj, Vâlcea, București, Hunedoara, Brașov și Gorj, precum și 25 de echipe de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale de la IPJ Constanța.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2014, membrii grupării ar fi introdus în România importante cantități de țigări din Serbia, pe care le-ar fi distribuit pentru comercializare, pe rază mai multor județe, cu preponderență în sud-vestul țării.

De asemenea, o parte dintre membrii grupării ar fi introdus în România peste 20.000 de USD, în bancnote a câte 100 de USD falsificate. Bancnotele falsificate ar fi fost puse în circulație pe teritoriul României, inclusiv pe raza județului Constanța.

La sediul DIICOT — Serviciul Teritorial Constanța urmează să fie aduse în vederea audierii mai multe persoane.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

IGPR - comunicat de presa

 

Autor Redactia 28 Ianuarie 2015, 13:58 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii