Ilegitim de Adrian Sitaru la festivalul de film de la Odesa

De Mihai Vintilă 20 Iulie 2016, 10:54 Externe

Festivalul de film Odesa 2016

Din 15 iulie a început la Odesa, Ucraina, Festivalul Internațional de film ediția a VII-ea. Până pe 23 iulie pe treptele Potemkin se vor proiecta în aer liber 12 filme selectate din cele 864 trimise juriului. Printre aceste filme se afla și Ilegitim de Adrian Sitaru.

filmele selectate sunt din Grecia, Franța, Brazilia, Portugalia, Germania, Rusia, Georgia, Polonia, Liban, Belgia, România, Qatar, Spania, Marea Britanie și Croația, care vor lupta pentru Marele premiu ОМКФ . Suma premiilor concursului internațional este de 2 mii de euro.

Filmul lui Sitaru "Ilegitim" spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă, un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri. Familia din film este una în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort.

Ilegitim este un film în care umorul și drama se îmbină într-o tragi-comedie despre iubire (conjugală, frățească, trupească), destrămare a relațiilor, despre alegeri pro sau contra viață, dar și despre cea a iubirii fizice între frați, un subiect tabu, subiect despre care se discută foarte puțin, însă există cercetări de specialitate numeroase, declară Adrian Sitaru într-un comunicat al producătorilor români.

Festivalul de la Odesa are și un o secțiune de scurt metraje unde se vor lupta pentru premii 20 de filme.

 

Autor Mihai Vintilă 20 Iulie 2016, 10:54 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii