Comisia Europeana va recupera de la statele membre cheltuieli incorecte în cadrul PAC

De Redactia 07 Aprilie 2014, 17:08 Euro
În cadrul asa-numitei proceduri de verificare si închidere a conturilor, Comisia Europeana solicita restituirea unei sume totale de 318 milioane EUR, reprezentând fonduri din cadrul politicii agricole a UE, cheltuite în mod incorect de statele membre. Cu toate acestea, deoarece unele dintre aceste sume au fost deja recuperate de la statele membre, impactul financiar al deciziei va fi de aproximativ 315 milioane EUR.

Banii revin la bugetul UE deoarece nu au fost respectate reglementarile UE sau pentru ca procedurile de control al cheltuielilor agricole au fost necorespunzatoare. Statele membre sunt responsabile cu efectuarea platilor si cu verificarea cheltuielilor efectuate în cadrul politicii agricole comune (PAC), iar Comisia are obligatia de a se asigura ca statele membre au utilizat fondurile în mod corect.

Principalele corectii financiare

În conformitate cu aceasta ultima decizie, vor fi recuperate fonduri de la 11 state membre: Danemarca, Germania, Grecia, Spania, Franta, Italia, Portugalia, România, Slovenia, Finlanda si Marea Britanie. Cele mai semnificative corectii individuale sunt:

- 238,90 milioane EUR (impact financiar1: 237,83 milioane EUR) imputate Frantei pentru deficien?e privind alocarea de drepturi la plata
- 12,94 milioane EUR (impact financiar1: 12,04 milioane EUR) imputate Portugaliei pentru deficiente privind ecoconditionalitatea
- 10,03 milioane EUR imputate Frantei pentru deficiente în cadrul masurii privind tinerii fermieri si în controalele împrumuturilor subventionate.

Ca urmare a hotarârii Curtii Europene de Justitie împotriva unei decizii anterioare a Comisiei, Italiei i se va rambursa suma de 2,11 milioane EUR.

 

Autor Redactia 07 Aprilie 2014, 17:08 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii