Carmen Dan la raport. Fără scuze pentru ziariștii agresați de gingașii jandarmi!

De Mihai Vintilă 20 August 2018, 09:23 Editorial

În seara zilei de 10 august mai mulți ziariști care își făceau datoria au fost agresați de jandarmi. Ziariștii români și străini relatau evenimentele de la fața locului. Astfel reporterul Cristian Popa şi operatorul Cristi Ban, ambii de la Digi 24, fotoreporterul Silviu Matei de la Agerpres, jurnalistul Robert Mihăilescu de la HotNews, Ioana Moldovan, fotojurnalist Documentaria.ro, Cristi Ştefănescu, corespondent Deutsche Welle au fost agresați.

Nesimțirea și minciuna nu pot scăpa nepedepsite. De exemplu ziariștii de la Digi24 erau în fața mașinii pe care era un imens logo cu televiziunea, reporterul avea în mână un microfon cu celebrul pătrat cu logo iar cameramanul avea imprimată pe cameră logoul postului! Să spui că nu ai văzut sau ca ai acționat din greșeală denotă minciună, tupeu, prostie și ignorarea legilor în vigoare! Nu este nimic, vor plătii lașii, care acum se ascund acum în spatele unei uniforme pe care nu o merită și pe care au făcut-o cu brio de rușine!

Agresarea jurnaliștilor a stârnit reacția lui Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, al cărui punct de vedere îl împărtășim: „Condamnăm puternic violenţele de la Bucureşti, în cursul cărora au fost răniţi mulţi demonstranţi şi jurnalişti. Aşteptăm clarificări....Libertatea de exprimare, ca și libertatea presei, sunt libertăți fundamentale ale Uniunii Europene care trebuie apărate necondiționat”.

Lumea presei nu vede intervenția jandarmilor așa cum o vede doamna ministru Carmen Dan. Despre cei peste 500 de agresați nici o veste de la doamna ministru. Nici instigatorii sau așa zișii huligani nu au apărut în peisaj și nici nu credem că vor apărea! Știu ei jandarmii motivele mai bine și le știm și noi!

O demisie doamna ministru? Ceva? Un jandarm dat afară pentru violențe? Ceva? Nu?
E logic ... dar minciuna să știți că are picioare scurte!

 

 

Autor Mihai Vintilă 20 August 2018, 09:23 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii