La Braila, ca in toata tara: REZISTAM pentru ca NE-AM SATURAT!

De Virgil Andronescu 13 Februarie 2017, 08:29 Editorial

Miting oug 13 Braila ziua 13

E a 13-a seara de proteste si in municipiul Braila. Cetatenii care timp de 13 zile la rand sunt întrebați ,de ce mai protestăm in fiece seară dupa abrogarea OUG 13 si demisia chinuită a ministrului Iordache.

Dincolo de numarul de protestanti scazut continuu- din cauza condițiilor meteo, oboseala, joburi, se aduna in fiecare seara cca 50-100 de oameni in Piața Independentei pe platoul din fata Palatului Administrativ!

Nu se renunta la proteste ,,așa cum s-a întâmplat in multe alte ocazii când au existat proteste și guvernarea a făcut un mic", deoarece si societatea civila braileana intelege ca politicienii aflati acum la putere continua sa insulte inteligenta cetatenilor, acesastia ramanand la putere si mintind cu nerusinare. Raspunsurile vin direct de la protestatari: Pentru ca NE-AM SATURAT!, pentru că Guvernul Grindeanu, Iordache- condusi de Dragnea, si PSD-ul nu sunt decât un avatar al neputinței și frustrarilor cu care ne confruntăm de atât de mulți ani. Cetateni de toate varstele si din diferite clase socio-profesionale sunt convinsi, cred ca clasa politică de acum, care prin aroganța puterii întretine apetitul pentru protest, plătește o serie de facturi acumulate de mult timp.Și nu se poate achita printr-o demisie a unui ministru sau o abrogare adoptată cu o atitudine care spune: bine, mă, bine, dar să taceti odata!.

braila contra oug 13 ziua 13

#Rezistăm și #Nucedăm

Protestele din aceste 13 zile de la Braila, cat si din intreaga tara, reprezinta cea mai mare pedeapsă pentru cei care ne-au condus și ne conduc, asta insemnand ca si ei să trăiască la fel ca un om de rând! Cu salariul minim pe economie, să meargă cu transportul în comun, să fie tratați în spitalele noastre minunate....să vadă ce înseamnă România reala!

Dupa cum arata si fotografiile din weekendul acesta, solidaritatea umana se regaseste si la Braila. Bunul simt si civilizatia sunt prezente si in orasul de la Dunare. In aceasta seara au venit sa-i sustina pe demonstrantii braileni si cativa cetateni de la Barlad, dar si un cetatean care lucreaza in Belgia si fiind profund impresionat a dorit sa fraternizeze cu protestatarii braileni. In fiecare seara protestantii primesc ceai fierbinte. Sustinatorii sositi de pe alte meleaguri:
,Ați reușit, ne-ați UNIT! Asa ca anul 2017 are semne bune!

Cristian Techiu: ,A 13-a zi de protest, O.U.G. 13 încă se zbate cu încăpățânare să reziste presiunii adunărilor protestatarilor. Brăila #rezistă! Eu #rezist , tu #rezişti , noi #rezistăm. Ne-am unit şi am rămas uniți. Uniți suntem o forță! Trăim cu speranța că mâine, 13 februarie, va fi o zi decisivă, norocoasă, pentru noi.

Foto: Costache Ciprian si Ciprian Chirila

 

Autor Virgil Andronescu 13 Februarie 2017, 08:29 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii