PSD de la Ponta la Dragnea

De Mihai Vintilă 23 Iulie 2015, 12:51 Economie

Liviu Dragnea a aratat puterea sa in partid. Seara a anunta ca va candida la functia de presedinte interimar iar dimineata, in sedinta, a zdrobit papusa pusa de Victor Ponta sa cadideze. Daca va merge in acest ritm domnul Dragnea va putea fi noul presedinte al PSD in noiembrie cand va avea loc ultimul bal pentru Victor Ponta.

Paradoxal ca nimeni din PSD nu a vazut ironia alegerii datei pentru congres. In aceeasi perioada a anului trecut Victor Ponta pierdea cu brio functia de presedinte al Romaniei si tot intr-un noiembrie a avut loc ultimul congres PCR.

Fara sprijin in partid Victor Ponta va fi debarcat si din functia de premier. Nu imediat ci curand. Sau mai bine spus cand oligarhia partidului va constata ca Ponta e un balast pentru alegerile din 2016.

Domnul Dragnea nu aduce mari schimbari din punctul de vedere al imaginii. Practic s-a schimbat un presedinte de partid urmarit penal cu unul deja condamant penal in prima instanta. Ce se va schimba va fi insa abordarea partidului. Fata de povestile si minciunile pe care Victor Ponta le planta cu fiecare intalnire domnul Dragnea e de-un pragmatism feroce. El stie ce vrea si mai ales poate. Si PSD vrea sa castige viitoarele alegeri pentru a putea multumi baronimea de partid si de stat. Acesta e mandatul domnului Dragnea. Acum el nu vamai fi omul din umbra ci chiar soferul.

 

Autor Mihai Vintilă 23 Iulie 2015, 12:51 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii