Preţurile industriale au înregistrat o creştere cu 0,8%

De AmosNews 04 Ianuarie 2011, 10:08 Economie
În luna noiembrie 2010, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au înregistrat o creştere cu 0,8% comparativ cu luna precedentă şi o creştere cu 8,1% faţă de luna corespunzătoare din anul 2009.

Noiembrie 2010 comparativ cu octombrie 2010
Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au înregistrat o creştere cu 0,8% comparativ cu luna precedentă. După destinaţie, preţurile producţiei industriale pentru piaţa internă cât şi preţurile producţiei industriale pentru piaţa externă au înregistrat creşteri cu 0,8%, respectiv cu 0,9%  Pe secţiuni (sectoare de activitate) s-au înregistrat creşteri de preţuri în industria prelucrătoare (+1,0%) şi industria extractivă (+0,6%). Preţurile produselor la producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 0,1%, iar cele la distribuţia apei; salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare s-au situat aproape la acelaşi nivel înregistrat în luna anterioară. Pe marile grupe industriale se constată creşteri de preţuri în industria energetică (+1,3%), industria bunurilor de uz curent (+0,7%), industria bunurilor de capital (+0,7%), industria bunurilor intermediare (+0,6%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+0,1%).

Noiembrie 2010 comparativ cu noiembrie 2009
Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au înregistrat o creştere cu 8,1% faţă de luna corespunzătoare din anul 2009. Pe secţiuni (sectoare de activitate) s-au remarcat creşteri de preţuri în industria prelucrătoare (+9,3%), la distribuţia apei; salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare (+8,6%), la producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3,3%), în industria extractivă (+2,8%). Pe marile grupe industriale, creşteri semnificative de preţuri se remarcă la produsele din industria energetică (+10,2%) şi în industria bunurilor intermediare (+9,4%). Sub nivelul înregistrat pe total s-au situat produsele din industria bunurilor de uz curent (+7,6%), industria bunurilor de capital (+3,7%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+0,7%).

 

Autor AmosNews 04 Ianuarie 2011, 10:08 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii