O bombă murdară în EURO zonă

De Moise Guran 05 Decembrie 2011, 19:36 Economie
O bombă murdară reprezintă o încărcătură radioactivă prea puţin nocivă prin efectele radioactivităţii sale, dar mult mai periculoasă prin efectul de panică pe care îl produce. În această săptămână Europa pare a sta pe o bombă murdară. În weekend ministerul britanic de externe a transmis o circulară ambasadelor din Europa, avertizându-le pentru cazul în care cetăţenii britanici ar fi prinşi în ţară străină de o eventuală prăbuşire a zonei euro.

Cică să aibă ambasada să le dea bani de întors acasă că dacă se blochează băncile e de rău. Cum adică să se blocheze băncile? Păi dacă se blochează băncile mai merg avioanele sau trenurile? Mai merg benzinăriile? Mă îndoiesc. Deci oricum cetăţenii britanici au doar varianta de a se întoarce foarte gratis pe jos sau chiar înot în insula lor.

O altă mizerie aruncată în Europa în acest weekend a fost că FMI-ul pregăteşte un ajutor de urgenţă de 600 de miliarde pentru Italia. Suma este cam de cinci ori PIB-ul României şi e clar că nici FMI-ul nu o are. În plus Italia nici nu a cerut bani de la FMI. Da, dar vestea a fost una bună, o adevărată bomboană pentru vremurile pe care le trăim. Atâta doar că o astfel de veste nu face suficient bine cât face rău dezminţirea ei. O dezminţire care a picat imediat ce au ajuns la serviciu oficialii italieni. 600 de miliarde?! Aţi înnebunit? Nu mai avem raţiunea cifrelor? Bomboana de ştire s-a dovedit a fi una otrăvită. O altă bombă murdară a fost aruncată de englezii de la Economist. Ei au ajuns la concluzia că Euro nu mai rezistă până la Crăciun. De ce până la Crăciun nu ştiu. O avea şi Moşul niscai datorii. O avea nevoie de un hair-cut, de o iertare, de un acord cu FMI-ul?

Toate aceste bălării mediatice au un singur scop – să determine Germania să scoată banii. Să lase adică Banca Centrală Europeană să facă cam ce a făcut şi FED-ul american acum trei ani – să tipărească bani fără număr cu care să umfle băncile. Europa este acum sub atac. Dacă va ceda, abia atunci se va putea vorbi despre o criză a monedei Euro.

 

Autor Moise Guran 05 Decembrie 2011, 19:36 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii