Bitcoin şi tranzacţiile în aşteptare

De Redactia 30 Octombrie 2018, 16:51 Economie

bitcoin opinii

Cu siguranţă, cu toţii am auzit de Bitcoin (BTC) în ultimii ani, dar şi despre saltul pe care l-a făcut în ultimii ani. Este prima şi cea mai cunoscută monedă virtuală dezvoltată de oameni, dar şi de afaceri, din întreaga lume, pe calculatoare utilizând diferite programe. Reţeaua Bitcoin nu este controlată de nimeni şi nimic, schimbările se datorează implicit utilizatorilor care cumpără sau vând.

Investiţiile Bitcoin, ca orice alte investiţii au atât avantaje cât şi dezavantaje. Totul ţine de capacitatea fiecăruia de a înţelege sistemul. Este o metodă prin care să investeşti şi să câştigi din vânzare-cumpărare, dar şansele să-i şi pierzi sunt la fel de reale. Poţi cumpăra servicii/ produse, inclusiv în România. Taxele sunt mici, atunci când merge vorba de plăţi, deoarece comisioanele nu sunt foarte mari. Comercianţii sunt mai în siguranţă, deoarece datele lor personale nu sunt disponibile la momentul plăţii prin bitcoin. Acest sistem este sigur, transparent şi neutru, deoarece nimeni nu poate interveni la modificarea acestuia. Şi cel mai important aspect este că plăţile se pot realiza 24/7 – fără a avea grija băncilor şi a fi condiţionat de programul acestora.

Ca orice tranzacţie, presupune nişte taxe, chiar dacă acestea nu se compară cu comisioanele percepute în mod normal de bănci. Înainte de a înţelege aceste taxe, trebui să înţelegem ce se întâmplă în momentul în care transferăm monede bitcoin către o adresă:

  1. Tranzacţia este verificată de fiecare calculator care deţine o copie a blocului de date Bitcoin, pentru valabilitate (aceste calculatoare sunt de asemenea cunoscute ca noduri). Practic, la această etapă, nodurile verifică istoricul tranzacţiilor Bitcoin pentru fi sigur că în contul tău există monede Bitcoin şi că vrei să le transferi.

  2. După ce tranzacţia este considerată valabilă, intră în Mempool (fiind o prescurtare pentru Memory Pool). Aceasta este un fel de “ sală de aşteptare “ pentru tranzacţie, până este ulterior trimisă într-un bloc de tranzacţii. La această etapă, tranzacţia se consideră a fi “neconfirmată”. Starea curentă se poate vedea doar în Mempool.

  3. Odată ce tranzacţia este trimisă către blocul de tranzacţii, se consideră a fi o “tranzacţie confirmată”.

 

Un lucru extrem de important este să evităm tranzacţiile atunci când reţeaua este ocupată. Acestea nu vor face decât să rămână blocate în sistem.

Cum ajunge o tranzacţie să fie blocată?

Ar fi 2 variante:

 

Ce puteţi face în asemenea situaţii?

  1. Să aşteptaţi – câteodată aşteptarea este cel mai bun lucru pe care puteţi să-l faceţi. Dacă nu este o tranzacţie urgentă, atunci puteţi să uitaţi de ea pentru cel puţin 72 de ore.

  2. Înlocuiţi prin taxă = RBF – este o caracteristică care vă permite să retransmiteţi o tranzacţie cu o taxă mai mare. Trebuie de reţinut faptul că nu toate portofelele pot permite acest lucru, pentru că de multe ori aceasta este o caracteristică opţională. Dacă portofelul dvs. vă permite acest lucru, atunci sunteţi scutit alte de dureri de cap.

  3. A treia metodă ar fi să apelaţi la acceleratorii de tranzacţii, cum sunt: ConfirmTX, Coolwave şi Via BTC’s.

Şi o ultimă întrebare, care cu siguranţă frământă pe mulţi dintre noi, ar fi dacă tranzacţia ar putea fi blocată pentru totdeauna? Ei bine, răspunsul este nu, pentru că nodul nu va uita de tranzacţia respectivă şi o va retransmite ocazional.

 

 

 

Autor Redactia 30 Octombrie 2018, 16:51 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii