Garantarea Economiei Rurale - G.E.R. – Produs pilot in noua strategie a Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri

De Redactia 19 Februarie 2018, 17:24 Economie

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anunta lansarea G.E.R.- Garantarea Economiei Rurale, o solutie completa de finantare pentru proiectele de dezvoltare propuse de beneficiarii publici locali.

Noul produs de garantare armonizeaza doua facilitati de spijin destinate beneficiarilor publici care propun proiecte la nivelul Grupurilor de Actiune Locala: garantia FNGCIMM pentru plata avansului prevazut in contractele de finantare incheiate cu AFIR in Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 si garantia creditului bancar pe care beneficiarii il pot accesa pentru finantarea investitiei. in ambele cazuri, garantia FNGCIMM poate acoperi pâna la 100% valoarea finantarii, devenind astfel o pârghie de impulsionare a dezvoltarii economice la nivel local.

„Noul produs de garantare, G.E.R. – Garantarea Economiei Rurale, reprezinta pentru Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri un pilot al noii strategii de repozitionare si dezvoltare. Sustinerea ecosistemului antreprenorial românesc, a economiei in general, presupune o abordare personalizata a potentialilor beneficiari. Am identificat o serie de oportunitati la nivelul segmentului public local si am dezvoltat noul mecanism de garantare pentru a facilita implementarea proiectelor ce pot beneficia de finantarea AFIR. Estimam un potential de peste 2000 de proiecte la nivel national, ce pot genera atragerea a peste 180 de milioane de euro, fonduri destinate dezvoltarii rurale” a declarat Alexandru Petrescu, Director General FNGCIMM.

Mecanismul de garantare G.E.R. a fost dezvoltat ca raspuns la nevoile de sprijin ale beneficiarilor publici identificate la nivel local, fiind in acelasi timp un catalizator pentru absorbtia fondurilor europene nerambursabile aferente politicii agricole comune, politicii comune de pescuit şi politicii maritime integrate la nivelul Uniunii Europene. Prin sustinerea in procesul de finantare a beneficiarilor publici din acest sector, FNGCMM contribuie la cresterea calitatii vietii din mediul rural românesc.

 

Autor Redactia 19 Februarie 2018, 17:24 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii