Unul câte unul. Ca frunzele toamna!

De Victor Nafiru 28 Ianuarie 2016, 11:44 Din vest

În urmă cu un an, s-a dat semnalul de primenire a clasei politice. Ceva de genul „dați-vă la o parte, vremea voastră a trecut“. Nu știu cine a hotărât așa și nici nu mă interesează atât de mult. Un lucru e cert: cine a avut urechi de auzit și a știut să citească printre rânduri a făcut pasul înapoi. În schimb, cei care s-au crezut nemuritori au ajuns unul câte unul să fie chemați la DNA, să fie anchetați, judecați ori chiar condamnați.

În această ultimă categorie, regăsim primari de municipii, miniștri, parlamentari, președinți de consilii județene. Nume sonore, fără de care nu ne imaginam că se poate face politică în România: Elena Udrea, Dan Șova, Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, Popescu-Piedone, Marian Vanghelie, Victor Ponta, iar mai nou, DNA cere ridicarea imunității parlamentare a lui Gabriel Oprea. Veți spune că generalul-politician e o victimă a noului regim, că una e când furi zeci și sute de milioane de euro, și alta e când te plimbi cu SPP-ul după tine și când te duci la slujbă, dar și când îți este poftă de o ieșire la cârciumă ori de un poco d’amore extraconjugal. Iar dacă a făcut-o, era dreptul lui, de domn mare ce era, care conducea un minister și avea grijă de toți amărâții din țara asta, nu-i așa?

La fel s-a spus și în cazul lui Sorin Frunzăverde. Că DNA nu l-a avut cu nimic la mână și atunci l-a agățat cu prostia aia de discuție din campania electorală, cu îndemnul adresat primarilor de a-l vota președinte pe Iohannis. Că pentru așa ceva, președintele ar fi trebuit să-l cheme la Cotroceni, să-i strângă mâna, să-l îmbrățișeze ori să-i înmâneze o medalie, pentru prietenie și virtute, nu să-l fi lăsat pe procurorul DNA să-l umilească, cerând instanței condamnarea sa, cu executare.

Și Oprea, și Frunzăverde sunt acuzați de abuz în serviciu. Mare lucru! Câți politicieni nu abuzează de funcțiile lor și pentru asta nu mai ajung să fie condamnați. Cel puțin aceasta va fi percepția omului de rând, convins că în închisoare ajung doar cei care fură milioane de euro, nu și cei care cred că în veșnicia lor într-o funcție totul li se cuvine!

 

 

Autor Victor Nafiru 28 Ianuarie 2016, 11:44 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii