Casa Speranței - a apărut numărul 3/2016

De Alexandrina Iordache 08 Octombrie 2016, 18:53 Cultura Brailei

revista Casa Sperantei nr 13, Braila De curând a apărut numărul 3/2016 al revistei Casa Sperantei.  Revista este editată de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Brăila și are apariție trimestrială. Bogat ilustrată, revista prezintă aspecte din activitatea CARP și creații ale membrilor Cenaclului literar ”Casa Speranței”.

Alături de urările adresate membrilor asociației cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, din prima copertă a revistei aflăm că Brăila, respectiv CARP ”Ana Aslan”, va fi gazda reuniunii trimestriale a Comitetului director al Federației Naționale ”Omenia”. Primul punct pe ordinea de zi a reuniunii este ”Informare privind perspectivele de dezvoltare a CARP Ana Aslan Brăila”.

Primele pagini ale revistei sunt dedicate Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, articol însoțit de fotografii realizate în momentul aniversării unor membri ai asociației: dna Clera Done,102 ani, și Maria Vlad. Acestora le-au fost oferite alături de diplome și un ajutor bănesc.

Revista mai prezintă aspecte de la participarea ”Casei Speranței” la manifestările dedicate Zilei Brăilei, condițiile de acordare a împrumuturilor dar și un articol dedicat bucătăriei toamnei, legume la murat.

Activitatea literară ocupă marea majoritate a paginilor revistei. Aflăm din acest număr despre participarea Cenaclului literar ”Casa Speranței” la lansarea volumului ”Antologie literară brăileană” din colecția Cărțile Chirei, eveniment care a avut loc la Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, miercuri 27 iulie 2016. În revistă sunt publicate creații ale membrilor Cenaclului literar ”Casa Speranței”: Lucia Pătrașcu, Angela Burtea, Alexandru Ene, Valentina Balaban, Paula Gurău, Ionel Negruț, Stela Șerbu Răducan, Tudorița Tarniță și Laurențiu Dajbog - membru corespondent, ”român cu dor de țară” stabilit în Philadelphia, SUA.

Cenaclul literar ”Casa Speranței” anunță organizarea, pe parcursul anului 2017, a concursului ”Pod peste generații”, concurs care se va organiza pe secțiunile: nepoți (pe categorii de vârstă), părinți și bunici. După cum precizează redacția revistei ”Programul concursului pe faze, condițiile de participare și prezentare a lucrărilor, de selectare, publicare și premiere a acestora vor fi publicate în numărul următor al revistei, decembrie 2016”.

Aflăm din revistă că lucrările la noul sediu din str. Nicolae Bălcescu nr. 10 se apropie de final și că ”până la finele acestui an se va realiza mutarea completă a întregii activități la noua adresă de pe strada Bălcescu”.

 

Autor Alexandrina Iordache 08 Octombrie 2016, 18:53 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii