Programul manifestarilor organizate la Braila în ziua de 9 mai 2015

De Alexandrina Iordache 07 Mai 2015, 18:00 Cultura Brailei

Osuarul din cimitirul eroilor BrailaManifestarile care se desfasoara la Braila de 9 mai 2015 debuteaza la ora 10,00 în Cimitirul Eroilor unde va avea loc un ceremonial militar si religos urmat de depunere de flori la Osuarul central, monumentul eroilor din fosta Uniune Sovietica si la monumentul eroilor rusi.

Pâna la ora 22,00, când pe platoul din Piata Independentei va avea loc focul de artificii - moment care încheie manifestarile, vor avea loc în mai multe locatii din oras activitati sportive, culturale si recreative.

La ora 20.12 la Casa Tineretului va avea loc lansarea proiectului  “Braila Capitala Europeana a Culturii 2021” cu participarea fondatorilor Asociatiei, comunitatile din Braila, Muzica Militara a Garnizoanei Braila - dirijor col. Petrea Gogu si a publicului din sala de spectacole. Momentul va fi însotit de acordurile muzicii militare care va interpreta “Oda Bucuriei”, un fragment din Balada lui Ciprian Porumbescu si Valurile Dunarii dar si de imagini cu Europa, Romania si Braila proiectate pe ecranele din afara Casei Tineretului.

Programul complet al manifestarilor comunicat de organizator, Primaria Braila:

CIMITIRUL EROILOR
Ora 9.50 -  Întâlnirea oficialităţilor civile şi militare, la intrarea în cimitirul Sf. Constantin
Ora 10.00 - Ceremonialul militar:  Semnalul trompetului, marşul de întâmpinare, prezentarea onorului, salutul Drapelului de luptă şi trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, intonarea Imnului Naţional al României
Ora 10.10-10.20 Serviciul religios, oficiat de soborul de preoţi
Ora 10.20-10.30 Rostirea de alocuţiuni: Nicu Lucian Olteanu - Prefectul Judeţului Brăila, Col. Gheorghe Soare - Comandamentul Garnizoanei Brăila
Ora 10.30-10.50 - Depuneri de jerbe de flori, pe fundalul intonării de către Muzica Militară a “Imnului Eroilor”
Au loc depuneri la OSUARUL CENTRAL, MONUMENTUL EROILOR DIN FOSTA UNIUNE SOVIETICĂ si la MONUMENTUL EROILOR RUŞI DIN CAMPANIA 1877-1878
Ora 10.50-11.00 - Defilarea Gărzii de Onoare în incinta Cimitirului Eroilor.

Ora 11.30 - PARCUL MONUMENT - Flori
Locul de intalnire: Rondoul de la Parcul Monument
Demonstraţie pe biciclete, triciclete si role
S-au format 4 trasee cu desfasurare in tot parcul
Participa 1000 de copii din invatamantul preprimar
Fiecare coordonator va purta un tricou cu însemnele “Braila Capitala Europeana a Culturii 2021” (cele 6 echipe de Coordonatori vor purta tricouri de culori diferite).
La finalul paradei copiii primesc steguleţe cu UE si “Braila Capitala Europeana a Culturii 2021”, baloane inscriptionate, dulciuri.

Ora 12.00 - GRĂDINA PUBLICĂ
Muzica de Fanfara cu Muzica Militara a Garnizoanei Braila în Foişorul din Grădina Publică, dirijor col. Petrea Gogu. De asemenea, in Gradina Publica va avea loc o demonstratie de flash mob pregatita de CID Braila in parteneriat cu Muzica Militara a Garnizoanei. In acelasi timp, peste 100 de lucrari ale copiilor din Braila, avand ca tema “Ziua Europei” vor fi afisate intre copaci, folosind o tehnica cu totul inedita.
Dupa aceste momente, pe scena din Grădina Publică va avea loc un Program Folcloric pus in scena de elevii Liceului de Arte “H Darclee” si elevii Scolii Populare de Arte “Vaespasian Lungu”, coordonatori prof. Ionel Filip si prof. George Romeo Bunea.

Ora 15.00 - PLATOUL PRIMĂRIEI
In piata Independentei, in intervalul orar 15.00 – 17.30, vor avea loc diverse evenimente:
- “Ateliere traditionale din spatial European”,
- Targul “Nepoti pentru bunici”, picturi realizate pe pietre si pe panze gigant, - expozitie documentara “Uniunea Europeana de la infiintare pana in zilele noastre”,  - spectacole de muzica si dans cu participarea artistilor locali si a Trupei “Antic”.

Pe platoul din Piata Independentei se vor forma 12 Ateliere de Lucru  amplasate pe 12 covoare rotunde pe care sunt ţesute cele 12 stele ale UE.
In cadrul acestor ateliere vor avea loc demonstratii pe diferite teme, cu influente din cadrul comunitatilor brailene:   
- Atelier Ceramic si  sculptura mica
- Atelier de Picturi pe lemn, linguri si icoane
- Atelier traditional zona Muntenia
- Atelier traditional
- Atelier de Confectionat papusi
- Atelier de confectionat stegulete (drapele ale statelor memebre UE)
- Atelier muzical din spatial european
- Atelier turceasc - costume si mancare trationala
- Atelier grecesc – costume si mancare traditionala
- Atelier bulgaresc - obiceiuri
- Atelier al comunitatii rusilor lipoveni – costume, traditii si mancare specifica
- Atelier special “Dunarea uneste Europa” (atelier pregatit de Serviciul Fluvial Braila si AJVPS)

Targ cu vânzare “Nepoţi pentru bunici” (12 puncte de vanzare, realizate de 11 unitati de invatamant; Banii stranşi în cadrul târgului vor fi donaţi)

In afara celor 12 ateliere, in parcarea laterala, se vor realiza picturi pe pietre si pe panze gigant, va avea loc un spectacol de muzica si dans.  
Vor fi amplasate Panouri pe care sunt postate mesaje ale brăilenilor, materiale informative despre Europa (de la înfiinţare pană în prezent)
Pe ecranul din faţa Primariei va rula un film cu proiectele importante implementate de administraţia locală

Ora 16,30 - CASA TINERETULUI

Ora 16.30 - În holul de la Casa Tineretului va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografii “Dunarea uneste Europa” – fotografii realizate de brăileni – cea mai buna lucrare va fi premiata.
Pe tot parcursul vizionarii expozitiei, Cvartetul de Clarinete al Liceului de Arte “H Darclee” va susţine un minispectacol (pozitionarea acestora este la balconul din hol).

Ora 17.30 - Casa Tineretului “O scrisoare Pierduta”

Ora 20.05 - Film cu marile personalităţi pe care le-a dat Brăila
La ora 20.12 - mfoc artificiiomentul lansarii proiectului  “Braila Capitala Europeana a Culturii 2021” cu participarea fondatorilor Asociatiei, comunitatile din Braila, Muzica Militara a Garnizoanei Braila - dirijor col. Petrea Gogu si a publicului din sala de spectacole
(în Loja Mare Fanfara Armatei va interpreta “Oda Bucuriei”, un fragment din Balada lui Ciprian Porumbescu si Valurile Dunarii;  In timp ce fanfara interpreteaza, pe ecran ruleaza imagini cu Europa, Romania si Braila;  Totul se proiectează pe ecranele din afara Casei Tineretului

Ora 20,25 - PLATOUL DIN PIAŢA INDEPENDENŢEI
Ora 20.25 - Spectacol de muzica populara - prezinta, prof. Maria CIOCAN
Evolueaza Ansambluri din Silistea, Gropeni, Chiscani, Insuratei, Ansamblul “Ca pe Balta” Tufesti, al Scolii Populare de Arte si Meserii “Vespasian Lungu”, Ansambluri ale romilor, Comunitatii Rusilor Lipoveni, Comunitatii Elene si Comunitatii Bulgare.
La ora 22.00, va avea loc un impresionant joc de artificii

 

Autor Alexandrina Iordache 07 Mai 2015, 18:00 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii