Prof. Ioan Munteanu, lansare de carte și omagiere la Biblioteca Județeană Brăila

De A.Frangu 05 Ianuarie 2018, 20:28 Cultura Brailei

afis lansareJoi, 11 ianuarie 2018, ora 17.00, la sediul Bibliotecii Județene ”Panait Istrati” Brăila, Piața Poligon, nr.4 - Sala de Lectură, et. 1 - are loc un eveniment cu dublă semnificație: lansare de carte și omagierea profesorului și scriitorului Ioan Munteanu la împlinirea vârstei de 75 de ani.

Cartea, semnată de prof. Ioan Munteanu, a cărei lansare are loc joi se numește ”Cimitirul Sf. Constantin Brăila” și a apărut la Editura ”Proilavia” Brăila în anul 2017.

Evenimentul cuprinde și un intermezzo muzical. Își dau concursul Iasmina și Lavinia, laureate ale Festivalului concurs internațional “Micul Virtuoz”, București, 2017, coordonate de prof. Virgil Cernat.

Moderator: Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii Județene ”Panait Istrati” Brăila.
Prezentarea cărții va fi făcută de prof. dr. Viorel Coman și pr. dr. Sorin Marinescu.

Cartea ”Cimitirul Sf. Constantin Brăila” este al 24-lea volum din seria cărților dedicate identității urbei brăilene, cărți apărute sub semnătura prof. Ioan Munteanu. Ea conține un scurt istoric și o descriere a cimitirului brăilean, epitafuri și cugetări despre moarte, genealogiile celor care și-au găsit odihna veșnică în acest spațiu, oameni care pe parcursul vieții au contribuit la evoluția economică, socială și culturală a Brăilei.

Câteva date despre autor:
S-a născut pe 11 ianuarie 1943 în Brăila. A absolvit liceul Nicolae Bălcescu după care Facultatea de Limbă și Literatură Română și pe cea de Filosofie ale Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Activitatea profesională și-o începe la Școala generală din Tichilești unde este repartizat ca profesor ștagiar. Din anul 1969 și până la pensionare a fost profesor de limba română la Colegiul Economic din Brăila iar în perioada 1990-1997 este director al Colegiului Ion Ghica din Brăila.
Are o bogată activitate publicistică, este autor a 26 de volume (inclusiv cel care se lansează), antologii, monografii (în colaborare), prefațator al mai multor volume.

Pentru îndelunga activitate profesională dedicată învățământului și promovării istoriei și culturii locale a primit mai multe diplome și distincții iar din 2006 este Cetățean de Onoare al Municipiului Brăila.

”Ioan Munteanu este brăilean sadea prin naștere, prin educație, prin conștiință, prin cultură, prin idealuri și atitudine manifestată, bolnav după locurile natale” - Dumitru Anghel.

 

Autor A.Frangu 05 Ianuarie 2018, 20:28 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Paulina Georgescu 07 Ianuarie 2018, 20:35

    La mulți ani, domnule profesor! Mulțumesc pentru anii de școală! Sunt mândră că ați fost profesorul meu!

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii