Scriitoarea Magdalena Iugulescu devine cetățean de onoare al comunei Berzunți

De Mihai Vintilă 21 August 2016, 22:11 Cultura Brailei

Duminică 21 august cu ocazia zilelor comunei Berzunți din județul Bacău în organizarea primăriei din localitate și sub directa coordonare a inimosului primar Ștefan Trifan a avut loc în spațiosul hol al primăriei lansarea romanului Issabel al scriitoarei medic Magdalena Iugulescu. Cunoscută cititorilor prin romanul Cosmin, Magdalena Iugulescu revine acum pe aceeeași temă socială cu un nou roman Issabel apărut în condiții grafice excepționale la editura ieșeană TipoMoldova.

lansare Magdalena iugulescu Issabel la Berzunti

Despre volum au scris criticul literar Dumitru Anghel și scriitorul Dumitru Barău care semnează și prefața. Purtători de mesaj au fost Mihai Vintilă și Alexandru Tudor Costin membri ai mișcării literare Litera 13. Astfel Alexandru Tudor Costin a dat citire mesajului domnului Dumitru Barău care din motive de sănătate a fost în imposibilitatea de a fi prezent. Mihai Vintilă s-a referit la prezența scriitoarei Magdalena Iugulescu în culegerile critice literare contemporane iar apoi a făcut o scurtă incursiune in romanul Issabel. Totodată a dezvăluit publicului în premieră că o cronică la această carte va apărea în viitorul volum de critică literară semnat de Dumitru Anghel. Cel care a relevat fațetele ascunse ale volumului a fost însă primarul localității domnul Ștefan Trifan care astfel a dezvăluit publicului faptul că o parte din personaje își trag seva din aceste locuri precum autoarea.

Magdalena Iugulescu la Berzunti

O incursiune în istoria comunei a făcut apoi domnul profesor Hampău Gheorghe și mai ales scriitorul Dan Sandu. Nu trebuie uitată nici prezența viceprimarului comunei Berzunți domnul Șimon Gheorghe care alături de primar s-au dovedit gazde minunate.

La finalul lansării doamna Magdalena Iugulescu a fost declarată Cetățean de Onoare al localității fiind prima personalitate locală distinsă cu acest titlu. Pentru noi, brăilenii prezenți la eveniment, a fost un motiv de bucurie și mândrie.

Magdalena Iugulescu Cetatean de Onoare al Berzuntiului

Evenimentele au continuat pe estrada în aer liber, organizată sub biserica La Mesteceni unde cunoscuți cântăreți de muzică ușoară au completat frumos sărbătoarea locală.

scriitori braileni la Berzunti

 Născută la Berzunți doamna Magdalena Iugulescu este medic și până acum i-au apărut:
- romanul Cosmin, editura Proilavia a Bibliotecii Judeţene Panait Istrati Brăila, oct. 2013;
- romanul Issabel, editura Tipomoldova, Iaşi, dec. 2015.

 

Autor Mihai Vintilă 21 August 2016, 22:11 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii