Lansare de carte la Biblioteca Județeană Brăila: ”Dada în direct” autor Petre Răileanu

De A.Frangu 11 Aprilie 2016, 10:51 Cultura Brailei

Luni, 11 aprilie 2016, ora 17,00 la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” din Brăila, Piața Poligon nr. 2, are loc lansarea volumului "Dada în direct" de Petre Răileanu. Volumul a apărut la Editura Tracus Arte, 2016. Moderatorul evenimentului este Dragoș Adrian Neagu, directorul bibliotecii.

Cartea va fi prezentată de scriitorul Viorel Coman și Ioan Cristescu, director la Muzeul Naţional al Literaturii Române din București.
În comunicatul de presă dat publicității de Biblioteca ”Panait Istrati” se precizează că ”Petre Răileanu este scriitor, jurnalist, curator de expoziții și autor a numeroase publicații pe tema avangardelor literare şi artistice românești. Cărţile sale au apărut atât în Franţa cât şi în România și abordează problematica zonelor de interferenţă dintre cele două culturi şi a prezenţei culturii române în spaţiul european. Trăiește la Paris din 1992 unde a obținut, în 1993, Diploma de Studii Avansate a Universității Nouvelle Sorbonne cu o teză despre avangardele românești. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al Société des gens de lettres, Paris.
Studiul "Dada în direct" se bazează pe documente şi mărturii directe ale principalilor protagonişti ai mișcării dadaiste şi reface istoria acestui curent lansat la Zürich în 1916”.

 

Autor A.Frangu 11 Aprilie 2016, 10:51 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii