Lansare de carte, expozitie de icoane, carte si fotografii la Cercul Militar Braila

De Alexandrina Iordache 13 August 2014, 09:03 Cultura Brailei
In cadrul manifestarilor dedicate Zilelor municipiului Braila la Cercul Militar Braila au fost programate activitati cu tema ”Anul comemorativ al Sfintilor Martiri Brâncoveni”.  Prima activitate a fost organizata luni, 11 august 2014, ora 14,00 si a cuprins o  expozitie de icoane, carte si fotografii ”Sfintii Martiri Brâncoveni”  si lansarea volumului de poezie religioasa ”Sfânta cruce - pomul vietii”, autor Floarea Dimian, Buzau.

Evenimentul a fost moderat de lt.col. (r) Cezar Postelnicu. Au fost prezenti col. Golita
Neculai loctiitor al comandantului Brigazii 10 Geniu, preot militar Leontin Cristian, Floarea Dimian însotita de Laura Bianca Dimian, Atena Bratosin Stoian - interpreta de muzica populara, Bocu Georgeta, Ionescu Nicolae si Marius Macris - membri colaboratori ai organizatiei de pensionari din Buzau. Au participat cadre militare, membri ai Asociatiei Cultul Eroilor ”Regina Maria” filiala Braila si ai Clubului Seniorilor din Invatamânt Braila.

Au fost expuse icoane care apartin Capelei  ”Sfintii Martiri Brâncoveni”, fotografii care au surprins momente importante din constructia capelei si carti despre Constantin Brâncoveanu.  Preotul militar Leontin Cristian a facut o scurta prezentare a momentelor importante ale constructiei capelei si a vorbit despre Constantin Brâncoveanu.

A avut loc, de asemenea, lansarea volumului de poezie religioasa ”Sfânta Cruce - pom al vietii”, autor Floarea Dimian din Buzau. Prezentarea cartii a fost facuta de doamna prof. Adriana Grigorescu:

”Am fost prezenta si la lansarea primei dumneavoastra carti ”Recunostinta Domnului Iisus Hristos” la Braila, în anul 2013, pe care o pastrez în biblioteca mea împreuna cu cartile de suflet.
Acum, am din nou bucuria de a participa la a doua carte a dumneavoastra ”Sfânta Cruce - pom al vietii”. Sunt onorata si consider ca acolo ”sus, cineva ma iubeste”. Sunteti un suflet ales si va doresc la mai multe astfel de carti care dau slava lui Dumnezeu si ne transmit gânduri pioase...

Acest volum de poezii apare în anul 2014, când Patriarhia Româna prazmuieste 300 de ani de la Martiriul Brâncovenilor, cea mai mareata icoana de suflet a neamului românesc. Ca profesor de istorie, am citit de mai multe ori, cu mare atentie si interes cele doua poezii ”Recunostinta Sfintilor Martiri Brâncoveni” si ”Indureratei Doamne Maria Brâncoveanu”.

In incheierea evenimentului,  Atena Bratosin Stoian, interpreta de muzica populara româneasca din Buzau, a cântat priceasna ”Manastirea Poiana Marului” iar autoarea cartii a oferit diplome, medalia comemorativa Brâncoveanu, carti si autografe.

Câteva cuvinte despre Floarea Dimian:

Autoarea, doamna Floarea Dimian, originara din judetul Buzau, este presedinte al Consiliului Judetean al Persoanelor Vârstnice Buzau, membru în Consiliul National al Peroanelor Vârstnice, presedinte al UGPR filiala Berca, vicepresedinte al Asociatiei Cultul Eroilor ”Regina Maria” filiala Buzau. Dar înainte de toate este sotie si mama, mama de preot.

Doamna Floarea Dimian este autoare de poezie religioasa. A publicat poezii în mai multe reviste si ziare din Buzau. A debutat cu ”Scrisoare de multumire Sfântului Dimitrie Basarabov” publicata în ”Icoana din adânc”, ”Formula As”, ”Lumea credintei”, ”Familia ortodoxa”. Acest volum a aparut în urma unei minuni concrete întâmplata, într-un timp foarte scurt, în propria familie. In urma rugaciunilor catre Dumnezeu, Maica Domnului si Sfântul Dimitrie si a unui vis, care a întarit-o si a prevestit-o, minunea s-a întâmplat chiar în timpul rugaciunii. Este vorba de o persoana din familie grav bolnava, fara posibilitatea de a fi vindecata medical.

Cea de a doua carte ”Recunostinta Domnului Iisus Hristos”, volum de versuri cu tematica religioasa,  aparut în 2013 la Editura  ”Editgraph” Buzau, a fost lansata în 13 decembrie 2013 tot la Cercul Militar Braila.

”In calitate de crestin ortodox, care s-a bucurat de ocrotirea divina, am simtit nevoia sa aduc prinos de recunostinta puterilor divine. Am început cu sarbatorile Sfintei Învieri, în care am scris în ordinea derularii sarbatorilor calendaristice începând cu Nasterea Maicii Domnului când începe anul bisericesc si pâna la Pogorârea Duhului Sfânt. Cartea a fost dedicata Domnului Iisus Hristos si Maicii Domnului” a declarat autoarea.

Cel de al treilea volum de poezie religioasa ”Sfânta cruce - pom al vietii”, a carui lansare are loc la Cercul Militar Braila, a fost scris tot cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Pasti din 2014. ”Cum era si firesc, am hotarât sa scriu si sa dedic cea de a treia carte Sfintei si de viata datatoare Cruci a Domnului Iisus Hristos întrucât pe parcursul vietii am experimentat puterea ei” - Floarea Dimian.

Autoarea are în lucru a treia carte, tot cu tema religioasa, care spera sa vada lumina tiparului în scurt timp.

 

Autor Alexandrina Iordache 13 August 2014, 09:03 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii