CONCURSUL NAŢIONAL DE PIAN „VIRTUOZII” 2017 ŞI-A PREMIAT CÂŞTIGĂTORII

De Frimu Ghinea 22 Mai 2017, 21:17 Cultura Brailei

Trofeul a fost câştigat de Niţă Marius Aram (14 ani), de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa. Concursul s-a încheiat cu Recitalul de pian şi poezie „Pianul cu poeme” susţinut de pianista Ioana-Maria Lupaşcu şi de actriţa Daniela Nane.

Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila, a organizat, în perioada 19-20 Mai 2017, cea de-a noua ediţie a Concursului Naţional de Pian “VIRTUOZII”, ediţie la care au participat 180 de elevi cu vârsta cuprinsă între 5 şi 16 ani din: Bacău, Bîrlad, Botoşani, Braşov, Brăila, Bucureşti, Buzău, Chiajna- Ilfov, Constanţa, Făcăieni-Ialomiţa, Focşani, Galaţi, Giurgiu, Ploieşti, Slobozia, Târgovişte, Tecuci, Tulcea.

Participanţii, împărţiţi pe grupe de vârstă, şi-au pus în valoare talentul şi buna pregătire de specialitate în faţa juriului format din personalităţi ale vieţii artistice naţionale şi locale: preşedinte – Ioana-Maria Lupaşcu (solista Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti); Vlad Mateescu (director al Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti, preşedinte al Asociaţiei Culturale „Momentum”, dirijor şi manager al „Momentum Orchestra”), Cristina Răducanu (lector universitar doctor la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iaşi), Gabriela-Irina Gogoncea (profesor gradul I, şef catedră de pian în cadrul Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” Galaţi) şi Raluca Ciucă (profesor de pian gradul I în cadrul Liceului de Artă „Hariclea Darclée” Brăila şi în cadrul Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila).

Festivitatea de premiere, realizată după fiecare categorie de vârstă, a reprezentat un moment de bucurie pentru toţi participanţii, aceştia primind diplome, cupe, flori şi mici cadouri. Câştigătorul Trofeului Concursului Naţional de Pian „Virtuozii”, ediţia a IX-a - 2017, este Niţă Marius-Aram (14 ani), de la de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” Constanţa, coordonat de prof. Dăşanu Inga. Palmaresul complet al Concursului se poate găsi pe site-ul Şcolii - www.vespasianlungu.ro.

Sâmbătă, 20 mai 2017, în Sala de concerte a Palatului „Lyra” din Brăila, a avut loc Recitalul de pian şi poezie „Pianul cu poeme” susţinut de doamnele Ioana-Maria Lupaşcu, solistă a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti şi Daniela Nane, actriţă la Teatrul „Bulandra” din Bucureşti.

„Felicitări din toată inima pentru o ediţie realizată minunat, în cele mai mici detalii. O reuşită ce v-o doresc şi anii viitori din adâncul sufletului cu toată afecţiunea şi consideraţia...”, a declarat doamna Ioana-Maria Lupaşcu, preşedintele juriului, iar domnul Vlad Mateescu, membru al juriului, a oferit un sfat tuturor participanţilor: „Ai încredere în tine şi nu renunţa niciodată la visul tău!”. La rândul său, doamna Gabriela-Irina Gogoncea a remarcat: „Un concurs frumos, excelent organizat, cu foarte mulţi concurenţi (felicitări pentru renumele pe care l-aţi câştigat!)”, iar doamna Cristina Răducanu a ţinut să menţioneze: „Mi-a făcut plăcere să particip la acest concurs în calitate de membru al juriului, să ascult elevii implicaţi, pasionaţi de muzică, să constat că încă mai există mulţi copii iubitori de frumos”. La finalul spectacolului din gala Concursului, doamna Daniela Nane a transmis: „Felicitări pentru ceea ce le dăruiţi acestor minunaţi tineri artişti!”.

Organizatorii mulţumesc tuturor celor care au contribuit la succesul manifestării: membri ai juriului, concurenţi, cadre didactice, părinţi, conducători ai instituţiilor participante, artişti din recital, parteneri şi sponsori.

 

Autor Frimu Ghinea 22 Mai 2017, 21:17 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii