Revista Casa Speranței - a apărut nr. 1, martie 2018

De Alexandrina Iordache 04 Aprilie 2018, 22:50 Cultura Brailei

revistaRecent a apărut nr. 1 din 2018 al revistei Casa Speranței. Revista cu apariție trimestrială este editată de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Ana Aslan” Brăila și se distribuie gratuit membrilor acesteia.

Din colectivul de redactie al revistei fac parte: Ilie Dudulea - presedinte de onoare, Aurel Hârjoghe - redactor șef, Traian Popa,  Rodica Gorgovan - secretariat, Florin-Laurentiu Bosneagu - culegere, Ghinea Mitrea, Vergil Matei - redactori. Revista a fost imprimata la SC Paper Print Invest SRL Braila.

Cum revista a apărut în preajma sărbătorilor pascale, Consiliul Director al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor  „Ana Aslan” Braila nu a pierdut ocazia să adreseze ”membrilor asociați, brăilenilor, tuturor cititorilor revistei, cele mai alese urări de sănătate și fericire, alături de cei dragi, cu prilejul Sfintelor Sărbători Pascale!”.

Sub titlul „Repere, valori și o istorie seculară pe malurile Dunării”, ec. Ilie Dudulea, președinte al asociației prezintă istoria de succes a caselor de ajutor reciproc din 1924 și până în prezent cu accent pe CARP „Ana Aslan” Brăila, o Casă a Speranței pentru vârstnici, al cărei nume, după cum subliniază, nu a fost ales întâmplător.

Un scurt bilanț al activității pe 2017 este prezentat de jr.Aurel Hârjoghe, vicepreședinte. De altfel, în adunarea generală a C.A.R.P. „Ana Aslan” Brăila, care urmează să aibă loc la o dată ce va fi comunicată ulterior, se va analiza și dezbate, pe lângă raportul de activitate anuală a Consiliului director în anul 2017, situațiile financiare pe anul 2017, raportul comisie de cenzori, aprobarea Bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2018 și validarea unor decizii ale Consiliului director.

În revistă mai sunt prezentate:
- prevederile statutare referitoare la organizarea și desfășurarea adunărilor generale anuale
- mesajul președintelui Federației Naționale „Omnia” și diverse activități la care au fost prezenți delegați ai asociației
- aspecte de la sărbătorirea zilei de 8 Martie

Rubrica Pentru sănătatea dumneavoastră prezintă oferta de consultații gratuite iar sub semnătura doamnei dr. Aurora Caracostea articolul Ce trebuie să știm despre diabet.

Jumătate din revistă, respectiv paginile 11-19, prezintă creațiile membrilor Cenaclului literar „Casa Speranței”.

Ca membru cu vechime de peste 10 ani al C.A.R.P. „Ana Aslan” Brăila și cititor al tuturor numerelor revistei constat că, în ultimul timp, de la număr la număr, se acordă mai mult spațiu activității cenaclului în detrimentul informațiilor utile membrilor asociației. Aș sugera ca activitatea membrilor cenaclului să facă obiectul unei publicații separate sau, dacă nu este posibil acest lucru, să i se acorde un spațiu redus de 1-2 pagini.

 

Autor Alexandrina Iordache 04 Aprilie 2018, 22:50 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii