Caravana „Țara ta, tradiția ta”, primul program educational axat pe promovarea Patrimoniului UNESCO din Romania, ediția 2018, vine la Brăila

De Alexandrina Iordache 15 Mai 2018, 10:25 Cultura Brailei

afisJoi, 24 mai 2018, Muzeul Brăilei „Carol I” va găzdui seminarii şi ateliere de patrimoniu, în cadrul caravanei „Ţara ta, tradiţia ta", ediţia 2018 − proiect derulat de Bancpost împreună cu Şcoala de la Piscu, sub patronajul Comisiei Naţionale pentru România a UNESCO şi în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

Evenimentul se va desfășura la Muzeul Brăilei „Carol I”, sala „Regele Ferdinand și Regina Maria”, Centrul Diversităţii Culturale şi Secţia Etnografie.

Detalii despre programul educațional în comunicatul de mai jos, semnat de Bancpost:

“Tara ta, traditia ta” - primul program educational axat pe promovarea Patrimoniului UNESCO din Romania - se extinde la nivel national
Programul se afla la cea de-a doua editie, in acest an caravana “Tara ta, traditia ta” urmand sa ajunga in Cluj-Napoca, Alba Iulia, Brasov, Timisoara, Braila, Suceava, Iasi si Bucuresti

Bancpost, membra a Grupului Financiar Banca Transilvania, extinde cea de-a doua editie a programului educational “Tara ta, traditia ta” la nivel national si include 7 orase din tara in traseul Caravanei, pentru a permite astfel unui numar cat mai mare de elevi sa beneficieze de o incursiune culturala unica in lumea fascinanta a Patrimoniului UNESCO din Romania. Editia 2018 se va derula in perioada mai-iunie a.c. in Cluj-Napoca, Alba Iulia, Brasov, Timisoara, Braila, Suceava, Iasi si Bucuresti si va reuni elevi din clasele V-VIII din peste 60 de scoli inscrise in program.

Programul educational „Tara ta, traditia ta” este initiat de Bancpost in parteneriat cu Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, Ministerul Educatiei Nationale si Asociatia Gaspar, Baltasar & Melchior si isi propune promovarea si transmiterea valorilor culturale, a traditiilor si obiceiurilor autentice catre tanara generatie, pentru a ii oferi repere sigure in consolidarea identitatii culturale. Prima editie a avut loc in 2017, cand peste 4.500 de elevi din scolile din Bucuresti au participat in mod activ la sesiunile dedicate organizate. Incepand cu anul 2018, programul beneficiaza de patronajul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO.

Sesiunile imbina elementele teoretice cu cele practice pentru a starni interesul celor mici intr-o maniera atractiva si interactiva. Astfel, fiecare intalnire cu elevii este structurata in doua parti - Ora de patrimoniu – prezentare multimedia, interactiva a 16 obiective UNESCO din Romania si Atelierele practice, in cadrul carora cei mici experimenteaza bogata mostenire rurala si artistica din Romania. Structura, activitatile si materialele educationale sunt dezvoltate in armonie cu asteptarile si capacitatea de asimilare a elevilor.

“Interesul si entuziasmul manifestate anul trecut atat de elevi, cat si de cadrele didactice implicate ne-au incurajat si rasplatit in acelasi timp, fiind cea mai buna masura a succesului si o dovada clara ca, atunci cand continutul educational este unul valoros si transmis cu suflet si pasiune celor mici, receptivitatea lor este cea asteptata. Ca urmare, continuam aventura si extindem demersul nostru la nivel national, astfel incat cat mai multi elevi sa participe la sesiunile “Tara ta, traditia ta”. Prin editia extinsa de anul acesta lansam fiecarui profesor, parinte si roman invitatia de a fi #mandrudepatrimoniu si de a actiona in spiritul transmiterii catre noile generatii a mostenirii culturale autentice, cu care ne putem mandri peste tot in lume,” a declarat Aura Toma, Director Executiv Marketing si Comunicare Bancpost.

“Cea de-a doua editie a programului educational “Tara ta, traditia ta” are o arie de cuprindere semnificativ marita fata de editia precedenta. Acest fapt remarcabil il datoram, pe de o parte, organizatorilor primei editii cat si, pe de alta parte, interesului major manifestat de elevi si cadre didactice pentru cunoasterea si recunoasterea valorilor de patrimoniu ale Romaniei incluse pana in prezent in Patrimoniul Mondial al UNESCO. Ma refer in acest context la principalul organizator, Bancpost, dar si la Ministerul Educatiei Nationale si Asociatia Gaspar, Baltasar & Melchior, carora le multumesc pentru initiative si eforturile depuse. Asocierea Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO la aceasta manifestare este onoranta pentru noi si are semnificatia unui parteneriat viabil pentru cauza nobila a cunoasterii si respectului fata de valorile culturale si naturale perene ale Romaniei.” a declarat Ani Matei, Secretar - General, Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO.

„Tara ta, traditia ta” face parte din platforma de responsabilitate sociala #bancpostpentrueducatie, in cadrul careia Bancpost se implica activ in educatia noilor generatii, prin programe multianuale, la nivel national. Proiectele de responsabilitate sociala dezvoltate si implementate de Bancpost sunt orientate catre o dezvoltare sustinuta si durabila, aducand valoare adaugata pe termen lung pentru comunitati.

Bancpost multumeste institutiilor culturale din tara care sustin Programul educational “Tara ta, traditia ta” devenind gazde ale editiei 2018: Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, Muzeul National al Unirii din Alba Iulia – sectia Museikon, Colegiul National Dr. Ioan Mesota din Brasov, Centrul Multifunctional Bastion din Timisoara, Muzeul Brailei Carol I din Braila, Muzeul Bucovinei din Suceava si Complexul Muzeal National Moldova din Iasi.

 

Autor Alexandrina Iordache 15 Mai 2018, 10:25 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii