S-a deschis Biblioteca Franceza Ilarie Voronca

De Frimu Ghinea 14 Aprilie 2016, 12:04 Cultura Brailei

In data de 11 aprilie la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila a avut loc deschiderea Bibliotecii Franceze ”Ilarie Voronca” în cadrul Centrului Multilingv, aflat pe strada Belvedere nr. 3. Compartimentul a luat ființă în 2013 printr-o donație de carte franceză de 5.000 de volume aduse din Franța de Clubul Lyon, prin amabilitatea profesorului doctor Sofia Dima de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați.

Aici veti putea gasi carti de literatură universală franceză, enciclopedii, cărți din domenii precum istorie, geografie, filozofie, generalități, religie, politică, economie și științe, dar și albume de călătorie. Activitățile care se vor desfășura în cadrul secției sunt: împrumut la domiciliu sau consultare pe loc, concursuri școlare și literare - Ziua Francofoniei, expoziții de carte, clubul de lectură „Magia romanelor franceze”. De asemenea, vor avea loc diverse manifestări desfășurate cu ocazia evenimentelor marcante ale culturii și civilizației franceze organizate de bibliotecarii secției sau în colaborare cu voluntari.

În cadrul Centrului Multilingv funcționează și compartimentul de carte engleză care a luat ființă în 2004 cu sprijinul Clubului Rotary Brăila în colaborare cu Clubul Rotary din Newbury Park, SUA, printr-o donație care a însumat 7.350 documente. Fondul existent conține beletristică, dar și cărți din alte domenii, Secția Engleză oferind aceleași servicii ca și Biblioteca Franceza.

 

Autor Frimu Ghinea 14 Aprilie 2016, 12:04 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii