Vernisajul Salonului Național de Plastică Mică Brăila, ediția a XlX-a, 2018, la Galeria de Artă Brăila

De Virgil Andronescu 25 Februarie 2018, 12:56 Cultura Brailei

Sâmbătă 24 februarie 2018 a avut loc vernisajul Salonului Național de Plastică Mică Brăila, ediția a XlX-a, 2018, la Galeria de Artă Brăila.

A XIX-a ediție a Salonului Național de Plastică Mică – Brăila, e închinată împlinirii a 650 de ani de atestare documentară a municipiului Brăila, și a avut loc pe simezele Galeriei de Artă Brăila, expoziția fiind deschisă în perioada 24 februarie – 21 martie 2018. Salonul cuprinde 251 de expozanți și este formată atât din cadre universitare din București, Timișoara, Iași, Oradea, Galați, Constanța, cât și din proaspeți absolvenți de studii superioare de artă din întreaga tară, pentru că Salonul rămâne în continuare fidel conceptului său inițial: urmărirea evoluției în timp, atât a artei contemporane – în diverse stadii, cât și a multora dintre artiștii participanți la mai multe ediții.

Organizatorul evenimentului și curatorul expozitiei este scenograful Gh. Mosorescu, preşedinte al U.A.P. Romania Filiala Brăila. Au vorbit despre Salon, expozanți și lucrările acestora: Gheorghe Mosorescu, Maria Stoica- director al Centrului Cultural Nicăpetre și Zuzu Carastase – vice-președinte al U.A.P. România. Au fost prezenți la vernisaj reprezentanți ai conducerii Uniunii Artiștilor Plastici din România, artiști din București și din orașele apropiate.

 

 

Autor Virgil Andronescu 25 Februarie 2018, 12:56 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii