S-a lansat albumul foto-documentar Monumentele culturale ale județului Brăila

De Virgil Andronescu 10 Martie 2019, 17:30 Cultura Brailei

S-a lansat albumul foto-documentar Monumentele culturale ale județului Brăila lansare


Joi, 7 martie 2019, la Biblioteca Județeană Panait Istrati a avut loc lansarea albumului foto-documentar Monumentele culturale ale județului Brăila, autor profesor Ioan Munteanu.

Au prezentat: profesorii Ana Maria Vicol și Constantin Toader. Moderator a fost: Dragoș Adrian Neagu, directorul instituției gazdă.

Volumul continua seria albumelor foto-documentare Aleiul Cuza și alte monumente(2015) și Monumentele istorice ale orașului Brăila, istorii illustrate (2016), albume realizate în cadrul proiectului Orașul ca moștenire pentru viitor, clădiri de patrimoniu și interes turistic, proiect finanțat de Consiliul Județean Brăila prin Programul pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes județean – cultură, culte, sport și implementat de către Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – filiala Brăila.

În continuarea și completarea acestor lucrări, Biblioteca Județeană „Panait Istrati” a realizat albumul foto-documentar „Monumentele culturale ale județului Brăila”, care, față de volumele anterioare, în conformitate cu viziunea integratoare a Deciziei UE, include alături de formele clasice și clasicizate ale monumentelor (de arheologie, de arhitectură, de for public, memoriale și funerare) cu caracter tangibil și alte forme ale patrimoniului cultural: intangibile, cum ar fi practicile sociale și meșteșugurile tradiționale, dar și naturale – peisajele, flora și fauna.

Lucrarea lansata prezintă biserici și lăcașuri de cult de dinaintea primului război mondial, lăcașuri de cultură și etnografice, primele școli înființate în județ, precum și monumente comemorative dedicate eroilor neamului. De asemenea, sunt incluse monumentele si vestigiile arheologice, care atestă vechimea și continuitatea locuirii acestor teritorii.

Alături de elementele antropice sunt incluse și monumentele naturii, menționându-se prezenţa unor arii naturale protejate de interes județean și internaţional.

 

 

Autor Virgil Andronescu 10 Martie 2019, 17:30 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii