Oscar Weekend va avea loc în intervalul 22-24 Februarie la Cinematograf Cinefeel

De Mihai Vintilă 19 Februarie 2019, 16:51 Cultura Brailei

Oscar Weekend va avea loc în intervalul 22-24 Februarie la Cinematograf Cinefeel

Timp de trei zile, brăilenii pasionați de film pot vedea la Cinefeel, singurul cinematograf de artă existent în Brăila, pelicule de calitate, apreciate de criticii internaţionali.
Programul Oscar Weekend, de care vă veți bucura, va fi următorul:
^Vineri, 22 Febr. - "Burning". de Lee Chang-Dong. Ora 18:30 (Coreea de Sud)
^Sâmbătă, 23 Febr. - "Cold War". de Pawel Pawlinkowski. Ora 17:00 (Polonia, Franta, Marea Britanie)
^Sâmbătă, 23 Febr. - "Shoplifters". de Hirokazu Koreeda. Ora 19:30 (Japonia)
^Duminică, 24 Febr.- "Donbass". de Sergei Loznitsa. Ora 17:00 (Germania, Ucraina, Franta, Romania, Olanda)
^Duminică, 24 Febr. - "Capernaum". de Nadine Labaki. Ora 19:30 (Lebanon, SUA)

*“Burning” este filmul care a intrunit sufragiile criticilor pentru cel mai bun film din competitia oficiala de la Cannes 2018. Lee Chang-dong, figura marcanta a cinematografiei coreene – printre altele, si Ministrul Culturii pentru o perioada -, s-a impus in atentia criticii internationale cu filmele „Green Fish” si „Oasis”, care l-au consacrat drept un autor subtil, sofisticat, radical – calitati pe care si le demonstreaza cu prisosinta si in „Burning”.
*„Cold War” ramane una dintre cele mai intunecate povesti de dragoste spuse vreodata. Intr-o maniera stilizata pe ritmuri de jazz si muzica populara poloneza, proiectia dezvaluie o poveste de dragoste care reuseste sa spulbere obstacole dintre cele mai imposibile, pe parcursul unui interval de 15 ani, intre 1949 si 1964. „Cold War” este semnat de Pawel Pawlikowski, regizorul filmului „Ida”, castigatorul Premiului Oscar pentru Cel mai bun film strain. Pentru cei care nu stiu, a fost distins anul trecut la Cannes cu Premiul pentru cel mai bun regizor.
*“Shoplifters” este un alt film de exceptie, care i-a adus regizorului Kore-eda Hirokazu primul Palme d’Or din cariera, la cea de-a saptea selectie a acestuia in selectia oficiala de la Cannes. Dupa Premiul Juriului primit in anul 2013 pentru „Like Father, Like Son”, Kore-eda a primit anul acesta recunoasterea suprema pentru un film cald si emotionant despre o familie de hoti marunti care gasesc o fetita abandonata si decid sa o creasca ca si cum ar fi copilul lor.
*“Donbass” este un film de razboi care ilustreaza absurdul intr-o maniera comica, halucinanta pe alocuri. Se poate spune ca seamana cu un portret in 13 capitole al celei mai tulburate zone din Europa zilelor noastre.
*“Capernaun” este si el un film de Oscar. Un film care spune povestea lui Zain, un baietel libanez care-si da parintii in judecata pentru „delictul” de a-l fi adus pe lume.

Biletele costă 15 lei/persoană şi pot fi rezervate la numărul de telefon 0720.562.933. Pentru mai multe detalii despre Cinematograful de Artă Cinefeel poate fi consultată pagina de Facebook: https://www.facebook.com/CinefeelBraila/.
Adresa Cinematograf Cinefeel: Centrul de Creatie Braila, Piata Traian, Nr. 2, Etaj 1, intrare prin Calea Galati

 

 

Autor Mihai Vintilă 19 Februarie 2019, 16:51 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii