Dumitru Ștefănescu Ștef a împlinit ...22 de expoziții personale

De Mihai Vintilă 22 Octombrie 2017, 15:09 Cultura Brailei

Dumitru Ștefănescu Ștef a împlinit ...22 de expoziții personale

Vineri 20 octombrie 2017, pictorul, graficianul și caricaturistul Dumitru Ștefănescu Ștef a împlinit o frumoasă vârstă pentru care îi dorim La mulți ani! Sâmbătă însă, a fost prezent la deschiderea celei de-a 22 expoziții personale. În spațiul primitor al Secției de Etnografie a Muzeului Brăilei din strada Polonă nr 14 au fost expuse compoziții de grafică care să reprezinte o trecere prin toate perioadele artistice ale autorului.

La deschidere a vorbit profesorul Valentin Popa și a fost citit un mesaj al criticului de artă Eugenia Dumitriu din București de Gabriela Cloșcă - Sef la Sectia Etnografie. S-au reliefat aspecte ale creației autorului cu accent pe coloristică și chiari cu exemplificări concrete în ceea ce îl privește pe domnul Popa.

Ma bucur ca sunteti alaturi de mine la aceasta manifestare culturala...cele 60 de lucrari din colectia mea personala este o retrospectiva din 1972 si pana in prezentdeci 45 de ani de activitate artistica. Regret ca oficialitatile nu au participat si nici presa locala. Arta este expresia si transpunerea materiala a simtirii artistului si indiferent de forma sa de manifestare, innobileaza sufletul celui care o realizeaza si ii bucura pe cei care o admira. Exista o singura frumusete care nu se ofileste odata cu trecerea anilor este frumusetea interioara a sufletului.- a mentionat Dumitru Ștefănescu Ștef.


Au luminat atmosfera epigramiștii Ștela Șerbu Răducan, Ion Negruț, Vasile Mandric și pentru prima oară o nouă speranță care se ascunde sub pseudonimul Gechi.

La final autorul a menționat că aceste lucrări expuse vor fi donate Muzeului Brăilei pentru a constitui fondul Dumitru Ștefănescu Ștef.

Expozitia poate fi vizitată până la finalul anului 2017.

 

Autor Mihai Vintilă 22 Octombrie 2017, 15:09 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii