Dumitru Ștefănescu-ȘTEF premiat la Festivalul Internațional de Artă Naivă din Guarabira - Brazilia

De Mihai Vintilă 28 Mai 2021, 21:18 Cultura Brailei

stef in brazilia

La cea de-a III-a ediție a Festivalului Internațional de Artă Naivă din Guarabira, Brazilia, printre premianți s-a numărat și artistul plastic brăilean Dumitru Ștefănescu-ȘTEF. Defășurat în organizarea Prefecturii Municipiului Guarabira,a Atelierul Adriano Dias și a Secretariatul de Cultură și Turism, manifestaarea a reunit 173 de artiști din 12 țări: Spania, Portugalia, Italia, România, Belgia, Argentina, Germania, Turcia, Cuba, Uruguay, Franța și Brazilia.

Pentru expoziție au fost selectate 110 lucrări care sunt expuse în Muzeul Artei Naive din Guarabira în perioada 28 mai - 31 decembrie 2021. Desfășurându-se online, datorită pandemiei, au fost acordate 10 premii câte cinci pentru gazde și cinci pentru oaspeți. Prezent cu lucrarea Torentul, Dumitru Ștefănescu-ȘTEF a fost unul dintre cei cinți premianți din străinătate.

Mă simt onorat pentru premiul acordat și reprezint cu cinste România la toate manifestările culturale iar lucrările mele sunt donate in muzeele lumii. Există o singură frumusețe care nu se ofilește o dată cu trecerea anilor și este frumusețea interioară a sufletului fiecărui artist - a declarat artistul plastic.

Prezența la astfel de manifestări mai ales atunci când sunt încununate cu premii este meritoarie atât pentru artist cât și pentru Brăila. Îi dorim cât mai multe succese de acest fel!

 

Autor Mihai Vintilă 28 Mai 2021, 21:18 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Mioara Margaritescu 28 Mai 2021, 22:55

    Mă bucur că sunt organizate și astfel de concursuri, aș vrea să văd toate lucrările prezentate și m-ar intwresa, pictura este și pasiunea mea. Sunt brăileancă si mă mândresc, iar domnului ȘTEf îi urez multă sănătate, mult succes in continuare și sincere felicitări

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii