Biblioteca Județeană Brăila parteneră într-un nou proiect european

De Comunicat 12 Noiembrie 2019, 20:04 Cultura Brailei

culturai n penitenciar

Biblioteca Județeană „Panait Istrati" Brăila va implementa până la data de 30.08.2021 un nou proiect european intitulat: „Agir contre l'illettrisme en milieu pénitentiaire en favorisant l'accès à la culture", sub coordonarea organizației franceze Fédération des Oeuvres Laiques d'Indre-et-Loire și în parteneriat cu asociația Cultiv Associação de Ideias para a Cultura e Cidadania (Portugalia).

Coordonatorul național pentru România este dr. Eduard Claudiu BRĂILEANU, șef serviciu Relații cu Publicul în cadrul Bibliotecii, care va organiza activitatea pentru cele trei instituții românești implicate: Penitenciarul Brăila, Centrul de Detenție pentru Minori și Tineri Tichilești – Brăila și, desigur, Biblioteca Județeană „Panait Istrati".

Obiectivele proiectului vizează: dezvoltarea de cunoștințe asupra activităților culturale care pot fi utile în atragerea deținuților către lectură; dezvoltarea unei rețele europene de schimb de bune practici în domeniul proiectului; dezvoltarea consultării deținuților asupra activităților culturale propuse. În fiecare din cele trei țări implicate vor avea loc activități de stimularea a lecturii și de combatere a analfabetismului în penitenciare.

 

 

Autor Comunicat 12 Noiembrie 2019, 20:04 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii