29 martie 2014 - preselectia concurentilor români pentru Festivalul-concurs George Grigoriu, Braila

De Alexandrina Iordache 05 Februarie 2014, 17:09 Cultura Brailei
In perioada 6-8 iunie 2014, la Braila, se desfasoara Concursul International de Muzica Usoara
GEORGE GRIGORIU, Editia a X-a. Organizatorii concursului sunt Consiliul Judetean Braila, Centrul de Creatie, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din România, Societatea Româna de Radiodifuziune.

Conform regulamentului, publicat pe site-ul Consiliului Judetean Braila, „festivalul concurs are drept scop promovarea muzicii usoare autentice, afirmarea si lansarea tinerelor voci, stimularea valorilor interpretative în vederea plasarii lor în elita muzicii usoare românesti si internationale. Festivalul se desfasoara sub semnul numelui celui înscris în Cartea de Aur a muzicii usoare românesti, George Grigoriu”.

Regulamentul Concursului poate fi accesat la adresa www.festival-george-grigoriu.ro;
www.centruldecreatiebraila.ro sau la www.cjbraila.ro.
 
Pot participa tineri cu vârsta cuprinsa între 16 – 30 ani iar concursul se desfasoara cu acompaniament orchestral (live), precizeaza regulamentul concursului.  Înscrierea se face pe baza de fisa ce va fi transmisa pe adresa Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, Piata Traian 2, cod 810153, municipiul Braila, judetul Braila, tel/fax 0239-61.47.10, e-mail: concurs.george.grigoriu@braila.astral.ro, cult.traditional@gmail.com
maria.puscaciu@yahoo.com sau direct în ziua si la locul preselectiei (pentru concurentii din România).

Preselectia pentru concurenti români are loc pe 29 martie 2014, începând cu ora 10 la sediul Societatii Române de Radiodifuziune, Bucuresti, în fata juriului concursului. Candidatii români vor prezenta, pâna la data preselectiei, un dosar cu urmatoarele documente: copie dupa cartea de identitate si fisa de înscriere completata.
   
Taxa de înscriere este de 50 ron nerambursabila, ce va fi achitata în ziua si la locul preselectiei. De asemenea, cazarea, masa si contravaloarea transportului pe timpul preselectiei vor fi suportate de catre concurenti.

Concurentii straini vor plati o taxa de inscriere de 15 euro care se va achita la data prezentarii la concurs. Acestia vor transmite doua piese din repertoriul propriu pe CD si un dosar cu urmatoarele acte: copie dupa pasaport/cartea de identitate si fisa de înscriere completata. Adresa la care vor fi transmise este Centrul de Creatie Braila, România, Piata Traian nr. 2, cod postal 810153, pentru Concursul International George Grigoriu sau în format mp3 pe adresa concurs.george.grigoriu@braila.astral.ro,
cult.traditional@gmail.com, maria.puscaciu@yahoo.com
Piesele transmise vor fi ascultate de juriul preselectiei care va decide daca vor ajunge in concurs.

In urma preselectiei, juriul va stabili 24 de concurenti care vor intra in concurs, ordinea intrarii fiind stabilita prin tragere la sorti.

Juriul este format de personalitati  ale muzicii usoare românesti si internationale, redactori radio, TV, personalitati culturale locale.

Organizatorii vor acorda urmatoarele premii: Trofeul George Grigoriu – Autoturism; Premiul I –  2.500 euro; Premiul II – 2.000 euro; Premiul III – 1.500 euro; 3 mentiuni a cate 500 euro.

Toti concurentii vor primi diplome de participare.


 

Autor Alexandrina Iordache 05 Februarie 2014, 17:09 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii