Siguranta rutiera - prioritate a Politiei Române

De Redactia 07 Februarie 2015, 19:59 Comunicate

Pentru siguranţa deplasărilor rutiere, Poliţia Română recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo şi să adopte o manieră preventivă de condus.

În contextul atenţionării meteorologice conform căreia, în special, în jumătatea sudică a ţării, vor avea loc ninsori şi viscol, Poliţia Română recomandă respectarea cu stricteţe a regulilor de circulaţie, precum şi a indicaţiilor poliţiştilor aflaţi în trafic.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Celor care urmează să plece la drum le recomandăm să se informeze în prealabil despre starea drumurilor şi să fie pregătiţi pentru a circula în condiţii de iarnă.

De asemenea, reamintim că, începând cu data de 14 februarie 2015, intră în vigoare dispoziţiile referitoare la utilizarea obligatorie a centurilor de siguranţă şi a sistemelor de fixare a copiilor în scaune în vehicule.

Prin noile reglementări nu se aduc alte modificări legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, nefiind vorba de „un nou Cod rutier”.
IGPR

 

Autor Redactia 07 Februarie 2015, 19:59 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii