10 școli și grădinițe premiate la Campionatul National de Periaj Dentar au avut clase modernizate la început de an scolar

De Redactia 29 Octombrie 2014, 11:40 Comunicate

premianti Braila Campionat PeriajCampionatul Național de Periaj, organizat în cadrul campaniei de educare pentru o igienă orală corectă, Zâmbește România, de către GSK Consumer Healthcare prin  brandurile sale Aquafresh®, Sensodyne® și Parodontax®, a premiat 10 școli cu 500 de euro în luna mai a acestui an, înainte de vacanță, pentru ca în noul an școlar copiii să se poată bucura de spații de învățare modernizate. Clasele câștigătoare au reușit să impresioneze juriul prin materialele creative care au demonstrat cum copiii au grijă de dinții lor zi de zi.
 
Astfel, elevii a 10 școli și grădinițe din Brăila, Bacău, Oradea, Mioveni, Brașov, Sibiu și București au fost așteptați în noul an școlar cu echipamente noi pentru a face o zi la școală mai interactivă si memorabilă.

Cea mai mare nevoie identificată de clasele câștigătoare a fost aceea de echipament modern, care să îi ajute în procesul de învățare. Laptopurile, imprimantele și aparatele de fotografiat au fost în topul achizițiilor cu ajutorul premiului din Campionat. Cea mai inedită investiție a fost într-un spațiu de joacă pentru o grădiniță din Bacău.

Timp de două luni, începând cu Ziua Mondială a Sănătății Orale, din 20 martie, și până pe 11 mai 2014, copiii din întreaga Românie s-au mobilizat acasă sau la școală, ca să arate că știu regulile unui periaj corect. La finalul proiectului, micii campioni au avut ocazia să facă parte și dintr-un film-tutorial despre obiceiurile corecte de igienă orală, prin care Zâmbește România să arate lumii întregi că românii știu și pot avea grijă corect de dinții lor și care poate fi urmărit aici.

Campionii Naționali de Periaj au dovedit că pot crește poziția României în statisticile Europene

Campionatul Național de Periaj din cadrul Zâmbește România, cu susținerea Aquafresh®, s-a adresat copiilor de până în 14 ani, familiilor lor și claselor din școala primară și generală. Un studiu cu privire la nivelul de sănătatea orală a copiilor, desfășurat de Zâmbește România în 2013, arată că există în continuare o nevoie pronunțată de educație atât în rândul copiilor, cât și al părinților.

Potrivit studiului, 75% dintre copiii între 5 și 13 ani au carii pe dinții temporari. Totodată, în medie, 3/4 din dinții afectați ai acestor copii prezintă carii netratate, în timp ce 4% din numărul de dinți afectați au fost extrași din cauza cariilor. În acest context, specialiștii atrag atenția părinților că neglijarea și netratarea dinților temporari poate să aibă consecințe asupra dentiției definitive.

Conform rezultatelor, 4 din 10 copii de până în 13 ani au deja carii pe dinții definitivi, fapt îngrijorător dat fiind că unii dinți definitivi încep să apară foarte devreme, la vârsta de 6 ani. În plus, 88% din dinții permanenți afectați ai copiilor sunt afectați de carii care sunt neglijate și nu sunt tratate, ceea ce afectează încă de timpuriu starea generală a danturii.

 

Autor Redactia 29 Octombrie 2014, 11:40 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii