Braila: Încălcări ale legislaţiei electorale cercetate de poliţişti

De IPJ Braila 28 Noiembrie 2012, 13:47 Comunicate
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila înregistrează şi verifică fiecare semnalare privind posibile încălcări ale legislaţiei electorale, primită din partea competitorilor politici şi din partea cetăţenilor. Toate sesizările sunt tratate cu echidistanţă, fără a ţine cont de culoarea politică a persoanelor implicate.

Până la data de 26 noiembrie a.c., în judetul Brăila au fost semnalate 3 încălcări ale legii electorale, dintre care una în mediul rural (Scorţaru Vechi) si două în mediul urban (municipiul Brăila). Sesizările au făcut referire la oferirea de produse alimentare în scop electoral, distribuirea de materiale denigratoare şi afişarea materialelor de campanie în alte locuri decât cele permise.

În urma verificărilor efectuate politistii au aplicat sase sanctiuni contraventionale, în valoare totală de 4.000 de lei, din care cinci conform prevederilor Legii 35/2008 (actualizată), pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, si una la Legea 61/1991 (republicată).

De asemenea, politistii au întocmit un dosar penal în cazul reclamaţiei privind oferirea de produse alimentare în scop electoral.

Structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor din Brăila acţionează pentru asigurarea ordinii publice în toate localitătile, pe întreaga perioadă a campaniei electorale şi, în special, în ziua votării.



 

Autor IPJ Braila 28 Noiembrie 2012, 13:47 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii