APIA: Termen depunere cereri ajutor producatori lapte si ovine/caprine din zonele defavorizate

De Redactia 11 Decembrie 2013, 09:31 Comunicate
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura-Centrul Judetean  Braila  informeaza potentialii beneficiari ca  13 decembrie 2013 este termenul limita pentru cea de-a doua sesiune de depunere a cererilor de plata aferente anului 2013 în cadrul “Schemei de ajutor specific acordat producatorilor de lapte si de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate”.

De acest sprijin comunitar pot beneficia crescatorii de ovine/caprine persoane fizice, persoane juridice si/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale, care detin exploatatii cu cod primit de la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor localizate în zonele defavorizate din România.

Conform Anexei 4 la Programul National de Dezvoltare  Rurala 2007-2013,  zonele defavorizate din judetul Braila sunt Bertestii de Jos, Chiscani, Ciresu, Faurei, Frecatei Gropeni, Însuratei, Marasu, Maxineni, Racovita, Salcia Tudor, Scortaru Nou, Silistea, Stancuta, Surdila-Greci, Tichilesti, Ulmu, Vadeni, Visani si  Zavoaia.

Solicitantii trebuie sa depuna o cerere pe beneficiar pentru toate exploatatiile detinute (cu cod ANSVSA), la centrul judetean APIA pe a carui raza teritoriala se afla exploatatia înregistrata sau exploatatia cu cel mai mare numar de animale.

Conditiile de eligibilitate si modalitatile de acordare a ajutorului specific:
Beneficiarii care solicita ajutor specific pentru femele din speciile ovine/caprine trebuie sa îndeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

- sa solicite ajutor specific pentru un efectiv cuprins între 50 – 300 capete de femele ovine/caprine, inclusiv, pe beneficiar, care au vârsta de minimum 1 an la data de 31 august a anului de solicitare;
- efectivul de animale pentru care se solicita ajutor specific trebuie sa fie identificat si înregistrat în Registrul national al exploatatiilor – RNE la data depunerii cererii;
- sa detina registrul individual al exploata?iei completat si actualizat în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 21/2004 al Consiliului de stabilire a unui sistem de identificare si de înregistrare a animalelor din speciile ovina si caprina si de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1782/2003 si a Directivelor 92/102/CEE si 64/432/CEE.

 

Autor Redactia 11 Decembrie 2013, 09:31 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate