BookLand Evolution - soluţia gratuită anti-inerţie pentru liceeni

De Redactia 19 Decembrie 2014, 16:14 Comunicate

BooklandVineri, 12 decembrie 2014 s-a încheiat prima ediţie a Conferințelor practice pentru tineri BookLand Evolution, marcând astfel finalul unui maraton de 120 sesiuni, care au inspirat 20,000 liceeni din 23 de orașe.

Pe durata celor 2 două serii (10 martie - 13 iunie și 22 septembrie - 12 decembrie),  conferinţele au reunit peste 350 speakeri: antreprenori și reprezentanți ai unor recunoscute companii, renumiți artiști, jurnaliști, bloggeri, sportivi de performanță - oameni implicați în dezoltarea comunității şi care s-au afirmat de-a lungul timpului prin pasiunea, profesionalismul și determinarea care au stat la temelia succesului de care se bucură în prezent.

"Am întalnit oameni care mi-au marturisit că parinţii lor le cumpărau haine şi dulciuri în loc de cărţi. Oameni care nu au primit nicio carte în dar în timpul copilăriei. Oameni care azi recunosc, cu ochii în pământ, că sunt goi pe dinauntru... şi cărora le e teama să spere că mai pot recupera timpul pierdut. Aşa că am pornit o cruciadă a culturii într-o formă atractivă, invitând liceenii din 23 oraşe să participe gratuit la conferinţe şi crezând cu tărie că acestea vor reprezenta o primă revelaţie pentru ei. 5% dintre liceenii din oraşele vizitate au participat, iar aceasta echivalează cu procentul celor care trec BAC-ul cu brio; însa noi nu vrem să ne limităm la cei mai buni. Aşa că la urmatoarea ediţie ne-am propus să fim şi mai tenace în a-i avea alături de noi pe cei care îşi doresc să traiască o viaţă fără regrete şi fără temeri", declară Mihaela Petrovan, iniţiatorul BookLand Evolution.

Printre sutele de speakeri care au urcat pe scena BookLand Evolution îi numim pe: Alice Năstase, Adina Buzatu, Andi Văsluianu, Andreea Marin, Dan Chișu, Dan Perjovschi, Dragoș Anastasiu, Florin Chilian, Maia Morgenstern, Marina Almășan, Marius Ghenea, Mihaela Tatu, Mihai Petre, Ovidiu Tender, Rucsandra Hurezeanu, Vasile Calofir și mulți alții, care au fost însuflețiți de dorința de a contribui la emanciparea tinerei generații, devenind deja mentorii care continuă să le vorbească tinerilor cu pasiune despre carieră, evoluție și succes.

BookLand Evolution a lăsat în spate un an în care s-a bucurat de un real succes, reușind să aduca în fața liceenilor oameni extrem de pasionați, care le-au împărtășit o parte din curajul care i-a propulsat către o carieră de succes, precum și fascinația pentru literatură, aceste doua ingrediente antrenându-le imaginația și au făcut posibilă concretizarea ideilor de afaceri sau proiectelor valoroase.

Desfăşurarea conferințelor a fost posibilă datorita sprijinului instituțiilor culturale și de patrimoniu local, care au asigurat cadrul necesar în fiecare oraș din itinerariul BookLand Evolution. Iar începând de anul viitor formatul evenimentului se va extinde și către studenți, avand loc astfel 2 conferinţe pe zi: pentru liceeni şi pentru studenţi.

 

Autor Redactia 19 Decembrie 2014, 16:14 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii