Noi reguli privind circulaţia rutieră în Ungaria

De AGERPRES 07 Ianuarie 2011, 20:15 Auto
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atrage atenţia transportatorilor rutieri, precum şi cetăţenilor români care se deplasează în Ungaria cu autovehiculul că, începând de la 1 ianuarie 2011, în ţara vecină amenzile de circulaţie au fost majorate şi au fost introduse o serie de noi reguli de circulaţie.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis vineri, amenzile pentru nepurtarea centurii de siguranţă, depăşirea vitezei legale, trecerea pe culoarea roşie a semaforului şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice au fost majorate. Contravenţiile pot fi aplicate pe loc, valoarea acestora fiind cuprinsă între 10.000 şi 300.000 forinţi, precizează comunicatul.

De asemenea, din acest an, în Ungaria se aplică noi reguli de circulaţie la regimul depăşirilor pe drumurile publice, mai informează MAE.

Potrivit noilor reglementări, autovehiculelor cu o masă mai mare de 7,5 tone le este interzisă efectuarea de depăşiri pe drumurile publice care au cel puţin 2 benzi de circulaţie pe sens, în intervalul orar 6,00-22,00.

Totodată, pe drumurile publice unde le este interzisă depăşirea, autovehiculele de peste 7,5 tone trebuie să păstreze între ele o distanţă de cel puţin 68 m, la o viteză de rulare de 80 km/oră (viteză maximă admisă pentru acest tip de autovehicule pe autostrăzi).

În afara localităţilor, autovehiculele cu o masă mai mare de 3,5 tone sau cu o lungime mai mare de 7 m trebuie să păstreze o distanţă de cel puţin 50 de metri în raport cu autovehiculul care rulează în faţă, astfel încât, atunci când sunt depăşite, autovehiculul care efectuează depăşirea să se poată reîncadra în siguranţă.

De asemenea, cetăţenii români sunt sfătuiţi, pentru informaţii suplimentare privind condiţiile de călătorie în Republica Ungară, să consulte rubrica ''Condiţii de călătorie'' de pe pagina internet www.mae.ro


 

Autor AGERPRES 07 Ianuarie 2011, 20:15 Auto
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii