Marius Coltuc: cei care s-au adresat instantei îsi vor primi banii înapoi pe taxa de poluare în 2012

De AmosNews 29 Noiembrie 2011, 23:13 Auto
Controversa a luat sfârsit: dupa mii de procese si lungi dezbateri pe tema ilegalitatii taxei de poluare, Înalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca statul român va trebui sa returneze banii pe taxa de poluare pentru masinile second-hand înmatriculate în România, tuturor celor care depun cereri de restituire în instanta.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 24 din 14 noiembrie 2011, pronuntata in dosarul nr. 9/2011 , admite recursurile in interesul legii, formulate de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Colegiul de conducere al Curtii de Apel Iasi si Colegiul de conducere al Curtii de Apel Cluj.

Astfel se stabileste ca procesele pentru evitarea taxei de poluare impotriva Directiei de Permise de Conducere si Inmatriculari, sunt admisibile. De asemenea, s-a hotarat ca plangerile prealabile la ANAF, ale celor care au achitat taxa auto  si doresc sa o conteste, pot fi facute in termen de 5 ani de la data achitarii taxei.

Era de asteptat ca Inalta Curte de Casatie si Justitie sa ia o astfel de decizie pentru ca taxa de poluare este ilegala! Aceasta incalca legislatia Uniunii Europene care interzice statelor membre sa ia masuri de taxare in exces  unor produse provenind din alte state, favorizand astfel produsele autohtone, afirma av. Coltuc Marius, fondator al Casei de avocatura Coltuc.

Casa de avocatura Coltuc, initiatoarea petitiei STOP TAXEI DE POLUARE! are peste 1000 de dosare de recuperare a taxei auto si a sustinut inca de la promulgarea legii faptul ca aceasta poate fi abuziva in unele cazuri.

Avocat Coltuc Marius afirma “Ii incurajez pe platitorii de taxa sa dea statul in judecata! Sansele de reusita sunt mai  mari ca niciodata, avand in vedere decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie dar si precedentul creat, foarte multe taxe fiind recuperate chiar de catre avocatii casei de avocatura Coltuc.”

 

Autor AmosNews 29 Noiembrie 2011, 23:13 Auto
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate