Eroii neamului sarbatoriti de ANCE Regina Maria

De Alexandrina Iordache 25 Mai 2014, 11:33 Atitudini
Vineri, 23 mai 2014, in Sala de spectacole a Cercului Militar National din Bucuresti a avut loc o manifestare festiva dedicata Zilei Eroilor. Manifestarea a fost organizata de  Asociatia Nationala Cultul Eroilor “Regina Maria”.

In deschiderea evenimentului au fost intonate Imnul National si Imnul Eroilor. A fost pastrat un moment de reculegere pentru eroii neamului urmat de un tulburator sunet de trompeta.

Dupa cuvântul de bun venit adresat de general maior (r) Visarion Neagoe, presedinte al ANCE ”Regina Maria”, istoricii Alexandru Osca (prin reprezentant), Constantin Hlihor si Serban Pavelescu au evocat faptele de arme ale soldatilor români în cele doua razboaie mondiale dar si suferintele prizonierilor de razboi.

In încheiere, Muzica Reprezentativa si de Protocol a Armatei a sustinut un program de muzica instrumentala.

În foaierul salii de spectacole a putut fi admirata o expozitie de medalistica cu tema ”Eroica” din colectia general brigada (r) Petre Stoica, presedinte de onoare al ANCE ”Regina Maria”.

La eveniment au participat cadre de conducere din Ministerul Apararii Nationale, reprezentanti ai ANCE ”Regina Maria”, veterani de razboi, ofiteri si subofiteri în rezerva si în retragere, preoti militari, elevi, membri ai cercurilor scolare “Cultul Eroilor”.

Printre participanti a fost si un grup de noua membre ale Asociatiei Cultul Eroilor ”Regina Maria” filiala Braila din care au facut parte vaduve ale veteranilor de razboi si Gurgu Nedelea fiica eroului de razboi Gurgu R. Gheorghe cazut pe câmpul de lupta, in localitatea Korpeci, Ucraina, pe 22 martie 1942.

 

Autor Alexandrina Iordache 25 Mai 2014, 11:33 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii