Gala inițiativelor locale – Oamenii cresc satul

De Redactia 07 Septembrie 2015, 23:49 Atitudini

De 13 ani, RuralNet – rețeaua pentru dezvoltare comunitară se implică în dezvoltarea satului românesc. Cele 13 organizații membre ale rețelei susțin oamenii și organizațiile cu inițiativă din mediul rural, care fac lucrurile să se întâmple de jos în sus, voluntar, pas cu pas. Pe 13 octombrie 2015, RuralNet premiază astfel de oameni și organizații, aducând poveștile lor de succes în cadrul primei ediții a Galei inițiativelor locale - Oamenii cresc satul, un eveniment dedicat dezvoltării comunitare, satului românesc și potențialului mediului rural.

Impact. Sustenabilitate. Implicare. Inovație. Povești care ne inspiră. Ne dorim să facem cunoscute acțiunile oamenilor care cresc astfel satul, cu viziune, mândrie și determinare. De asemenea, ne dorim ca această primă ediție a Galei inițiativelor locale – Oamenii cresc satul să aducă mai aproape de public dezvoltarea comunitară și să prezinte modele ce pot fi puse în practică și replicate, pentru a dezvolta sănătos mediul rural românesc, declară Marton Balogh, purtătorul de cuvânt al rețelei RuralNet.

Poveștile de succes pe care vrem să le evidențiem vorbesc despre:

- oameni care au depășit sentimentul de descurajare și neputință și, împreună, au decis să acționeze, să schimbe în bine ceva în comunitatea lor, în satul în care trăiesc, muncesc, își cresc copiii și întemeiază familii (categoria Împreună creștem satul)

-  instituții și autorități publice locale din mediul rural, care au înțeles că sunt mai puternice și mai eficiente dacă implică în proiectele, deciziile și acțiunile lor oamenii locului (categoria Și statul crește satul)

-  organizații de suport – ONG-uri, instituții, companii care susțin procese de dezvoltare comunitară în satul românesc; cu alte cuvinte, organizații care, deși nu sunt plasate neapărat în mediu rural, prin diverse instrumente și tipuri de intervenții (formare/instruire, consultanță, finanțări, conectare la resurse și oportunități externe etc.), încurajează asociativitatea în mediul rural, cresc capacitatea de implicare, participare coerentă și cu impact a cetățenilor la deciziile și proiectele locale ce le afectează viața (categoria Susținem oamenii să-și crească satul)

-  jurnaliști care au reflectat în mod constant, onest și consistent aventura prin care cetățenii, autoritățile publice și organizațiile de suport au trecut de-a lungul timpului, pentru a putea scrie povești de succes în dezvoltare comunitară și rurală (categoria Cu inspirație creștem satul)

Așteptăm nominalizări până pe 15 septembrie, ora 18:00, după care urmează perioada de jurizare ce se finalizează pe 30 septembrie 2015. Anunțarea rezultatelor jurizării și decernarea premiilor vor avea loc în cadrul Galei inițiativelor locale – Oamenii cresc satul, pe 13 octombrie 2015.

Citește Regulament Gala initiativelor locale – Oamenii cresc satul și Criterii de jurizare_Oamenii cresc satul pentru a-ți înscrie povestea. Apoi selectează formularul potrivit categoriei vizate:

1. Formular nominalizare I – Impreuna crestem satul
2. Formular nominalizare II – Si statul creste satul
3. Formular nominalizare III – Sustinem oamenii sa-si creasca satul
4. Formular nominalizare IV – Cu inspiratie crestem satul

RuralNet

 

Autor Redactia 07 Septembrie 2015, 23:49 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii