Conferinta de presa si lansarea oficiala a proiectului Sport și sănătate în aer liber

De Mircea Gabriel Lala 09 Iulie 2014, 23:32 Atitudini
Asociatia Clubul de turism Proilavia Braila organizeaza vineri 11  iulie 2014, ora 10:30, la Casa Petre Ștefănescu Goangă, Piața Poligon, Brăila (Casa de Cultura a Municipiului Braila) conferinta de presa si lansarea oficiala a proiectului  „Sport și sănătate în aer liber !".

Proiectul se derulează în perioada 1 iulie 2014 – 31 octombrie 2014 și are ca scop principal conștientizarea în rândul copiilor și tinerilor (9 - 30 ani) a importanței alegerii și menținerii unui stil de viață sănătos, prin încurajarea practicării exercițiilor fizice și sportive în aer liber.

Proiectul se desfășoară in județul Brăila:
- municipiul Brăila,
- orașul Însurăței,
- comuna Chiscani,
- comuna Viziru.


Principalele activitati:
- campanii de informare (tip caravana) privind beneficiile unui stil de viata sanatos prin activitati recreativ-sportive fizice si a petrecerii timpul liber in mod placut in spatii nonformale;
-jocuri outdoor nonformale cu tematici sportiv-recreative:
vanatoarea de comori
olimpiada vesela
stafeta
sport alternativ.
orientare turistica-sportiva
gimnastica – flotari, genoflexiuni, miscare

Justificarea alegerii acestor tipuri de activitati practice cu tematica sportiva, deriva din faptul ca acestea îi ajută în creşterea încrederii în propriile capacităţi, accentul punandu-se pe dezvoltarea abilitatilor, al fair-playul, al spiritul de competitie, a unui stil de viata sanatos si chiar lucru in echipa. De asemenea, aceştia vor dezvolta o atenţie sporită faţă de starea lor de sanatate si a faptului ca trebuie sa practice cat mai multe activitati sportive si miscare in aer liber si sa creasca numarul de ore dedicate miscarii.

Prin acest proiect tinerii vor avea libertate in exprimarea de miscare, vor capata o atitudine de fairplay, prietenie si toleranta prin sport. Tinerii vor învăţa  să profite în mod direct de spatiile in aer liber pentru a practica un sport, a se juca.

Proiectul este finantat de Consiliul Judetean Braila, Programul pentru finanțarea nerambursabilă  a activitatilor nonprofit de interes judetean –cultura, culte, sport pentru anul 2014.

 

Autor Mircea Gabriel Lala 09 Iulie 2014, 23:32 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii