ASUR lanseaza concursul online Ziua astronomiei

De Alexandrina Iordache 10 Mai 2014, 11:09 Atitudini
La 10 mai este sarbatorita Ziua astronomiei. Cu aceasta ocazie Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) lanseaza a cincea editie a concursului online “Ziua Astronomiei”. Tema concursului din acest an este “Astronomie – trecut, prezent și viitor”. Scopul declarat al competitiei este acela de a promova astronomia în rândul tinerilor. Inscrierea la concurs se face în perioada 10-30 mai 2014.

Concursul este dotat cu premii constând în articole IT, cărți și DVD-uri cu filme documentare. Incepând cu editia trecuta a concursului se acorda premiul “Micul Astronom” exclusiv participantilor cu vârste cuprinse între 6-13 ani. Premiul consta într-un set de cărți despre astronomie și un telescop pentru copii, conform organizatorilor.

Detalii în comunicatul de presa al ASUR:

Sâmbătă, 10 mai 2014, Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) lansează concursul online “Ziua Astronomiei”. Aflată la cea de-a cincea ediție, competiția are ca scop promovarea acestei ştiinţe în rândul tinerilor. Temele abordate sunt menite să atragă elevii și studenții cu vârste de până la 26 de ani către studiul astronomiei, iar premiile oferite an de an includ telescoape, laptopuri, enciclopedii, DVD-uri cu documentare și abonamente la reviste de știință.

Tema de anul acesta este “Astronomie – trecut, prezent și viitor”, iar pentru a participa, concurenţii trebuie să înscrie pe siteul www.ziua-astronomiei.ro un eseu de maxim 3 pagini, care să prezinte istoria astronomiei și să cuprindă aspecte precum descoperirile importante și continuitatea lor, cele mai importante momente din istoria universului și succesiunea lor, cele mai importante figuri din astronomie și astrofizică, exemple de astronomie în spațiul cultural (filme/cărți), oportunități de viitor în domeniul astronomiei și detalii despre pasiunea personală pentru astronomie. Eseul trebuie să fie însoțit de o scurtă prezentare a ideilor principale. Pasionații de astronomie se pot înscrie la concurs în perioada 10-30 mai.

Eseurile vor fi jurizate de trei profesioniști în domeniu: Alex Dumitriu (Astromonical Society of Gasglow & Observatorul Astronomic din Galați), Ciprian Pruteanu (Centre for Science at Extreme Conditions, University of Edinburgh) și Oana Sandu (ESO – European Southern Observatory).Câștigătorii concursului vor fi premiați cu articole IT, cărți și DVD-uri cu filme documentare.

De asemenea, inaugurat la ediția trecută, Premiul “Micul Astronom” va fi oferit și în acest an. Acest premiu se adresează exclusiv participanților cu vârste între 6-13 ani și conține un set decărți despre astronomie și un telescop pentru copii.

Concursul ”Ziua Astronomiei” este organizat de A.S.U.R. și sponsorizat de System Plus. Mai multe detalii despre competiție puteți afla accesând site-ul concursului, www.ziua-astronomiei.ro.

 

Autor Alexandrina Iordache 10 Mai 2014, 11:09 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate