Mâna lui Dumnezeu s-a retras in ceruri

De Virgil Andronescu 30 Noiembrie 2020, 12:02 Atitudini

La 60 de ani, Zeul Diego Armando MARADONA a parasit aceasta lume pentru a se intoarce candva si pentru a fi din nou Zeul fotbalului- asa cum a declarat dupa ce s-a retras de pe dreptunghiul verde. Micutul argentinian s-anascut in localitatea Lanus din Argentna ( Diego Maradona – Wikipedia ). S-a nascut cu mingea la picior, spun asta pentru ca talentele se nasc nu se fac: Diego Maradona Top 50 Amazing Skill Moves Ever | Is this guy the best in history? D10S – YouTube A decedat in urma unui stop cardio-respirator.

Argentina, o tara saraca, e in doliu. Suporterii din Argentina au pus in urma cu multi ani bazele unei Biserici Maradoniene. Maradona a revolutionat societatea saraca argentiniana, aducand bucuria si speranta in randul oamenilor de unde plecase. L-am urmarit din ’86 de la Campionatul Mondial din Mexic si copil fiind mi-a ramas in inima ca un Dumnezeu al fotbalului. Scriu acestea cu un nod in gat, emotia ma coplesete. Idolul generatiei mele s-a stins dupa o viata tumultuoasa atat pe marile arene fotbalistice cat si in viata personala si sociala a patriei natale. Un sportiv de statura mica, un butoi atomic- asa cum a fost poreclit de presa si apoi de suporterii sai fanatici, a fost adulat si blamat in acelasi timp, a fost ridicat si coborat de presa internationala- din cauza scandalurilor…, dar si datorita magiei inegalabile cu balonul rotund.

Cel mai mare fotbalist din toate timpurile, spun eu ca dupa Edson Arantes do Nascimento PELE. Am iubit fotbalul, l-am iubit pe Maradona; de Pele mi-a povestit cel care mi-a inoculat microbul fotbalului, tatal meu, despre Didi, Vava si Garincha la fel. Marii fotbalisti ai epocii in care sportul inca mai era sport si nu o afacere, cand inca se mai juca din placere si nu prost si pentru bani. Revad cu placere minunile magicianului cu numarul 10 pe tricou, Maradona, si nu voi uita niciodata ca mi-a bucurrat copilaria si adolescenta! Celebra sa mana marcatoare de goluri fantastice va continua sa protejeze din ceruri fotbalul mare si pe concetatenii din saraca Argentina! Will not be forgotten! ¡No se olvidará! Non sarà dimenticato!

 

 

Autor Virgil Andronescu 30 Noiembrie 2020, 12:02 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii