Gând la gând, cu micul patriot TUDOR LIMBEAN

De Col.(r) dr. ing. Avădanei Constantin 24 August 2019, 10:16 Atitudini

Avadanei si micul patriot

Am ținut, ca astăzi 23 august 2019, să-i fac o vizită surpriză, la Vințu de Jos-Alba, de acum binecunoscutului artist, Tudor Limbean.
Am dorit să aflu lucruri inedite despre viața de școlar, aflat în vacanță, și cea de artist, de pregătirile pentru participarea la marile evenimente artistice, naționale și internaționale.

Pătrundeți în universul satului românesc de astăzi și veți avea plăcuta surpriză de a găsi asemenea „muguri” ai neamului românesc, continuatori ai tradițiilor de cultură și civilizație românească. Semn, că la sate mai există resurse de generare și regenerare a spiritului românesc, de unitate și continuitate pe aceste meleaguri.

Cu mare bucurie, Tudor Limbean mi-a oferit cu mare ospitalitate un loc în camera lui, pentru a-si destăinui gândurile lui de copil.
Cu mare satisfacție mi-a povestit despre marile succese obținute în această vară la evenimentele cultural-patriotice desfășurate în țară și în străinătate.
A adunat în vitrine peste 40 de diplome și medalii, acordate în semn de recunoaștere și prețuire a valorii și talentului său artistic.
Pentru a menține ștacheta ridicată la următoarele festivaluri artistice, Tudor Limbean se pregătește asiduu, în fiecare zi, pentru a adăuga noi și noi valențe stilului propriu de interpretare a cântecelor, cu versuri proprii sau de a recita poezii patriotice cu mult har sufletesc.
Nu face nicio mișcare la aceste repetiții, până nu se înfășoară în tricolorul românesc și își așează pălăria pe cap. Mi-a spus că prețuiește tricolorul ca pe lumina ochilor.

Prima poezie care mi-a recitat-o a fost : „Ce-ți doresc eu ție, scumpă Românie !”. Nu puteai să nu verși măcar o lacrimă de emoție față de convingerea cu care Tudor Limbean înțelege și se exprimă în cel mai profund patriotism românesc.
Mi-a spus că se pregătește intens pentru a participa la „Zilele orașului Sebeș”, care se va desfășura în zilele de 24, 25 august 2019. Acolo va merge și cu cântece noi, surpriză pentru publicul iubitor de folclor românesc.
În fiecare dimineață, înainte de micul dejun, micul patriot dechide Biblia și citește câteva pasaje și câteva rugăciuni.
În vacanța de vară a mai avut de grijă să citească din cărțile recomandate la școală, de către doamna învățătoare. Nu a uitat să mai treacă și prin aritmetică, din când în când.

Așteaptă cu nerăbdare să înceapă școala, să învețe bine, să nu-i facă de râs pe părinți, bunici, pe învățători, dar nici pe scumpa lui țară, România.
Și mi-a mai șoptit că vrea neapărat să ajungă artist desăvârșit, pentru care vrea să urmeze o școală de muzică.
La plecare m-a condus politicos până la poartă și m-a rugat să mai revin pe la el pentru a sta la sfat cu el și să-i luminez calea spre consacrare.
Așa voi face , micule patriot și marele artist, Tudor Limbean”.

Îți doresc vacanță plăcută în continuare și noi succese pe marile scene ale folclorului românesc.
Să înflorești frumos, „mugure” al folclorului românesc!
Te iubim și te îmbrățișăm cu toții!

 

 

Autor Col.(r) dr. ing. Avădanei Constantin 24 August 2019, 10:16 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii