Schimbare anunțată de Biroul Electoral Central

De AmosNews 19 Noiembrie 2019, 21:01 Administrative

Biroul Electoral Central a stabilit, la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, procedura de înlocuire a preÅŸedinÅ£ilor ÅŸi locÅ£iitorilor birourilor electorale ale secÅ£iilor de votare din străinătate, la propunerea ÅŸefilor misiunilor diplomatice ÅŸi oficiilor consulare.

Potrivit Agerpres, BEC a oferit È™i posibilitatea înlocuirii membrilor birourilor electorale ale secÅ£iilor de votare din străinătate propuÅŸi de partidele politice sau de ÅŸefii misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare.

Modificările apar în Decizia BEC nr. 109 din 15 noiembrie. "În contextul în care procesul de vot are loc pe durata a trei zile, propunerea MAE a avut în vedere identificarea unei soluÅ£ii care să permită asigurarea unui număr optim de membri în cadrul birourilor electorale ale secÅ£iilor de votare din străinătate", se arată într-un comunicat al MAE.

Potrivit deciziei, preÅŸedinÅ£ii birourilor de votare ale secÅ£iilor din străinătate ÅŸi locÅ£iitorii acestora pot fi înlocuiÅ£i cu cetăţeni români cu drept de vot de către ÅŸefii misiunilor diplomatice ÅŸi oficiilor consulare. Totodată, membrii birourilor electorale din străinătate propuÅŸi de formaÅ£iunile politice ÅŸi supleanÅ£ii acestora trebuie să confirme în scris prezenÅ£a în zilele de votare preÅŸedinÅ£ilor birourilor electorale din care fac parte, până pe 20 noiembrie.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteÅŸte că votul pentru turul al doilea al alegerilor prezidenÅ£iale în cadrul celor 835 de secÅ£ii organizate în străinătate se desfăşoară pe parcursul a trei zile: vineri, 22 noiembrie, în intervalul orar 12,00 - 21,00, ÅŸi sâmbătă (23 noiembrie) ÅŸi duminică (24 noiembrie) în intervalul orar 07,00 - 21,00.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor aflaÅ£i în străinătate de a se prezenta la vot pe durata celor trei zile (vineri, sâmbătă ÅŸi duminică) pentru a evita aglomerarea în ultima zi.

În primul tur de scrutin, peste 650.000 de români s-au prezentat la urne în străinătate ÅŸi peste 25.000 au votat prin corespondenţă.

 

Autor AmosNews 19 Noiembrie 2019, 21:01 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii