Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pe piața asigurărilor

De Redactia 27 Iulie 2015, 21:55 Administrative

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind posibila încălcare a regulilor naționale și comunitare de concurență de către Media Xprimm, UNSAR, societățile de asigurare membre UNSAR, precum și alte societăți de asigurare. Investigația are ca obiect un posibil schimb de informații sensibile din punct de vedere comercial între concurenții de pe piața serviciilor de asigurare. Investigația a fost declanșată din oficiu.

În cadrul investigației declanșate, Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediile UNSAR, Media Xprimm și la sediile unor societăți de asigurare membre UNSAR. Documentele ridicate în cadrul acestor inspecții se afla în analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice investigației.

Inspecțiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurențial. Efectuarea acestor inspecții nu reprezintă o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce privește vinovăția companiilor investigate și nici în ceea ce privește rezultatul final al investigației declanșate.

iulie 2015
Biroul de Presă

 

Autor Redactia 27 Iulie 2015, 21:55 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii