CFR Călători: Proiect dispozitive mobile e-ticketing

De Redactia 18 Martie 2016, 08:42 Administrative

Marți, 15 martie a.c., la sediul CFR Călători, a avut loc o întâlnire/ prezentare de produs a firmei Mobilis (producător francez, furnizor de echipamente pentru administrațiile feroviare europene: Franța, Elveția etc.). Întâlnirea a avut loc în contexul în care urmează să se inițieze procedura de achiziție publică pentru dispozitive mobile e-ticketing.
În acest demers CFR Călători a inițiat și așteaptă la discuții/ prezentări orice producător de pe piața de profil.
 
Proiectul privind sistemul de emitere și verificare a biletelor în tren a fost anunțat încă de anul trecut, când a fost demarat și proiectul pilot. Scopul achiziționării acestor echipamente este acela de a ridica standardul serviciilor oferite pasagerilor atât din perspectiva activității personalului de tren (validare/monitorizare/eliberare bilete în tren și combaterea călătoriei frauduloase), cât și din perspectiva fluidizării și imbunatățirii relațiilor cu clienții.

Este important să se știe că dispozitivele nu sunt unele obișnuite. Sunt practic “tablete industriale” cu funcții specifice unei utilizări intense, caracteristice activității personalului feroviar. Au conexiune la internet și sunt dotate  cu imprimante termice pe care se vor emite biletele în tren.

Intenția managementului companiei este aceea de a cumpăra dispozitive fiabile, care să corespundă nevoilor și cerințelor pieței într-o eră a înaltei tehnologii. Directorul General al CFR Călători a făcut cunoscut demersul înca de anul trecut, de la inițierea proiectului  pilot.

Achiziția se va realiza prin organizarea unei proceduri de achiziție publică, cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind achizițiile publice, și va permite participarea tuturor furnizorilor. Anunțurile vor fi publicate în SEAP și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

 

Autor Redactia 18 Martie 2016, 08:42 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii