1 ianuarie 2021: termenul-limită pentru obţinerea certificatelor de calificare pentru ocupația de administrator de condominii

De Redactia 28 August 2019, 16:39 Administrative

În şedinţa din 27 august, Guvernul a aprobat o Ordonanţă referitoare la calificarea profesională a administratorilor de condominii. Concret, este vorba despre o modificare a art. 106 din Legea nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, prin care se menţionează că termenul pentru obținerea certificatelor de calificare profesională care dovedesc calificarea profesională a persoanelor fizice pentru a îndeplini ocupaţia de administrator de condominii se prorogă până la data de 1 ianuarie 2021.

Acest lucru este necesar întrucât:

• procedura de autorizare a furnizorilor de formare profesională a adulților poate dura aproximativ 45 de zile sau, după caz, până la aproximativ 80 de zile în situația în care nu este necesară contestarea de către furnizorul de formare profesională a respingerii solicitării de autorizare și ținând cont de durata programului de formare profesională a adulților;

• în cazul în care furnizorul de formare profesională a cărui solicitare de autorizare a fost respinsă de către comisia de autorizare contestă această decizie în termen de 30 de zile de la comunicare, procedura se prelungește cu încă 30 de zile de la data înregistrării contestaţiei, reprezentând termenul de soluționare a contestației, potrivit legislației în vigoare.

Iniţial, art. 106 din Legea nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor prevedea că persoanele fizice atestate pentru funcţia de administrator pot îndeplini funcţia de administrator numai dacă, în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a legii, obţin certificate de calificare profesională care dovedesc calificarea profesională pentru a îndeplini ocupaţia de administrator, iar acest termen urma să expire pe data de 28 septembrie 2019.

 

Autor Redactia 28 August 2019, 16:39 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii