ACŢIUNI DE PREVENIRE ŞI LIMITARE A RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI SARS-CoV-2

De IPJ Braila 09 Iulie 2020, 22:18 Administrative

Poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” al Judeţului Brăila, Poliţiei de Frontieră Brăila, Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentelor Brăila şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, au acţionat în sistem integrat, în centre comerciale şi zone adiacente, la unităţi de alimentaţie publică şi zone aglomerate, precum şi în mijloacele de transport public de persoane.

A fost verificat, în principal, felul în care societăţile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activităţile desfăşurate în spaţiul public, care constau în purtarea mijloacelor de protecţie individuală de către angajaţi şi clienţi, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanţării fizice şi locul prevăzut la mese.

Astfel, în cursul zilei de ieri, au fost verificate 74 de societăţi comerciale, fiind depistată o terasă ce nu deţinea aviz de funcţionare, iar produsele oferite spre comercializare erau depozitate şi igienizate în condiţii improprii, astfel a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă, în valoare totală de 2.600 lei a reprezentantului terasei conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate şi 2 sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, 4 conform O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 2 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 1 potrivit Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, valoarea sancţiunilor fiind de peste 12.000 lei.

Totodată, polițiștii locali, sub coordonarea Poliției Municipiului Brăila, au desfășurat acțiuni în mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului Brăila, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID - 19.

Cu această ocazie, au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale pentru neportul sau purtarea necorepunzătoare a măştii de protecție în mijlocul de transport.

 

Autor IPJ Braila 09 Iulie 2020, 22:18 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii